Τριημερο μουσικης πανδαισιας «Πλαι στο Κυμα»

Για 17η χρονιά το Φεστιβάλ Κεραμωτής συγκέντρωσε το μουσικόφιλο κοινό της Βορείου Ελλάδος

Η παραλία της Αμμόγλωσσας ή αλλιώς το δημοτικό κάμπινγκ της Κεραμωτής, αποτέλεσε το τριήμερο 18 με 30 Ιουλίου τόπο συνάντησης των μουσικόφιλων Βορειοελλαδιτών, που έδωσαν ραντεβού για να παρακολουθήσουν το μαγικό μουσικό ταξίδι που τους προσέφερε και φέτος το Φεστιβάλ «Πλάι στο Κύμα 2017».

Οι μουσικόφιλοι όμως της Βορείου Ελλάδος δεν ήταν οι μόνοι που έδωσαν το «παρών» και παρέμειναν καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου «Πλάι στο Κύμα» αλλά και μια σειρά των ηχηρότερων ονομάτων της εγχώριας μουσικής σκηνής, που «παρέλασαν» από την σκηνή της διοργάνωσης.

Την αρχή έκαναν η Ελένη Βιτάλη και ο Νίκος Ζιώγαλας, το βράδυ της Παρασκευής, σημαίνοντας λίγο μετά τις 10 το βράδυ την έναρξη της φετινής διοργάνωσης, παρασύροντας μεγάλους αλλά και μικρούς που έδωσαν το «παρών», για να ακολουθήσουν ο Γιάννης Μηλιώκας και ο Λάκης Παπαδόπουλος, που απογείωσαν την βραδιά με παλιές αλλά και νέες επιτυχίες τους.

Η δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ, ξέφυγε τις δοκιμασμένης και επιτυχημένης συνταγής, συνδυάζοντας δύο αγαπημένους πλην όμως διαφορετικούς καλλιτέχνες, τον Γιάννη Ζουγανέλη, γνωστό κυρίως για το χιούμορ και την θεατρικότητά του επί σκηνής, αλλά και τον Χρήστο Δάντη, ο οποίος ενθυμούμενος την προ τριετίας προγραμματισμένη εμφάνισή του στην σκηνή του φεστιβάλ που ακυρώθηκε λόγω κακοκαιρίας, αποζημίωσε τους θεατές με μία αναδρομή σε κλασικά ροκ μονοπάτια,  και όχι μόνο, με  τραγούδια της προσωπικής και όχι μόνο δισκογραφίας του.

Η τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένη στους «νεότερους» καλλιτέχνες, με την Ματούλα Ζαμάνη, τον Εισβολέα, τον Λεωνίδα Μπαλάφα και τον Γιώργο Νικηφόρο Ζερβάκη να ανεβαίνουν στην σκηνή του Φεστιβάλ, σε μια «εναλλακτική» βραδιά όπου έσμιξαν το νέο και η παράδοση, στην λογική του Φεστιβάλ, όπως την είχε θέση ο δήμαρχος Νέστου κ. Βαγγέλης Τσομπανόπουλος στην σχετική συνέντευξη τύπου που είχε προηγηθεί ότι πρόκειται για μία διοργάνωση που απευθύνεται σε όλους, νεότερους και μη.

Μια ακόμα υψηλή ποιοτικά διοργάνωση, η 17η συγκεκριμένα ενός θεσμού που καλά κρατεί, που μας έκανε να ανυπομονούμε για την επόμενη, το καλοκαίρι του 2018.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.