Χειροτονια εις πρεσβυτερον και χειροθεσια εις πρωτοπρεσβυτερον του αρχιδιακονου Σταυρου Κολιουση

Από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας κ. Παντελεήμονα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης στον Ιερό ναό Αγίου Νικολάου Ιάσμου

Έγινε σήμερα Τρίτη, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ιάσμου, η πρώτη χειροτονία εις πρεσβύτερον, στο ιστορικό αυτό αρχοντοχώρι του νομού μας, με τις ωραίες εκκλησίες και τη βυζαντινή ατμόσφαιρα. 

Πάνδημη και πλήρης «χάριτος» τελετή χειροτονίας 

Έγινε η χειροτονία εις πρεσβύτερον του επί τεσσεράμισι χρόνια υπηρετούντος ως  διάκονος την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, Σταύρου Κολιούση, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, με το σύνολο σχεδόν του ιερού κλήρου, που υπηρετεί στην μητρόπολή μας να δίνει το παρών, και όχι μόνον… Αφού παρόντες στην τελετή ήταν και ο πνευματικός του χειροτονηθέντος πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Σιριβιανός,  και ο γέροντάς του της σκήτης Αγίου Ανδρέα Καρυών Αγίου Όρους,  Εφραίμ.
 
Το παρών όμως δεν έδωσαν μόνο οι ιερείς της Μητρόπολής μας, αλλά και σύσσωμος σχεδόν ο χριστιανικός πληθυσμός του Ιάσμου, και πολλοί πιστοί απ' όλη την έκταση του νομού μας.
 
Με νομικές σπουδές στην κοσμική ζωή ο αρχιδιάκονος Σταύρος Κολιούσης είναι   αγαπητός από το ορθόδοξο πλήρωμα της εκκλησίας για την εν Χριστώ Παιδεία του. Πολλοί είναι εξάλλου αυτοί που τον ενθυμούνται να ψέλνει στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Ποταμιάς, γεγονός στο οποίο αναφέρθηκε και ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μαρωνείας, κ.Παντελεήμων,  ιδιαίτερα συγκινημένος που αποχωρίζεται έναν πιστό του, επί τεσσεράμισι χρόνια, συνεργάτη, «προέχει όμως τώρα η ανάγκη ιερέως στον Ίασμο», όπως είπε, «και η χειροτονία εις πρεσβύτερον του Σταύρου Κολιούση έπρεπε να γίνει».
 
 

Πρωτοπρεσβύτερος και αρχιερατικός επίτροπος Ιάσμου

 
Ακολούθως, ο σεβασμιώτατος  χειροτόνησε εις πρεσβύτερον και χειροθέτησε εις πρωτοπρεσβύτερον  τον νεοχειροτονηθέντα, επιδίδοντάς του το επιγονάτιο, το οποίο όπως είπε, συμβολίζει το λέντιο και μέσω αυτού την ταπεινοσύνη και την προσφορά, κι «είναι σταυρός θυσίας». Ο σεβασμιώτατος φόρεσε στον νέο πρεσβύτερο δικό του σταυρό-δώρο από τον γέροντά του, σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα, τον  σταυρό  της χειροθεσίας του «που δεν γυαλίζει πολύ», όπως είπε, και τον σταυρό-δώρο του αδελφού του νεοχειροτονηθέντος που «γυάλιζε όπως πρέπει». Του απένειμε επίσης τον τίτλο του αρχιερατικού επιτρόπου Ιάσμου.
 
Να σημειωθεί ότι ο ναός του Αγίου Νικολάου ήταν υπερπλήρης τόσο στο εσωτερικό του, με γεμάτο και τον γυναικωνίτη, όσο και στο εξωτερικό του, με πρόσωπα γεμάτα αγάπη για τον νέο ιερέα, για τον οποίο το «άξιος» ήταν πραγματικά από καρδιάς.
 
Μετά την χειροτονία του νέου ιερέα, στον ιερό ναό συνεχίστηκε η θεία λειτουργία, ενώ κατά το έθος,  το αντίδωρο μοίρασε ο νεοχειροτονηθείς παπα-Σταύρος, ο οποίος απόψε θα τελέσει και τον πρώτο εσπερινό, μια και είμαστε καθ' οδόν προς τη μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
 
Στην τελετή χειροτονίας παρέστησαν ο πρ. υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Γεώργιος Ζηλούδης, ο αστυνομικός διευθυντής Ροδόπης Μιχάλης Σεβδυνίδης, εκπρόσωποι του στρατού, της πυροσβεστικής υπηρεσίας, και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και αρχών.
 
Να ζήσετε πατέρα Σταύρο!!! Πάντοτε άξιος….

(Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε πάνω στην κεντρική)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.