Εμφαση σε αγροτικο τομεα και τουρισμο θα δωσει την επομενη τριετια το Europe Direct Κομοτηνης

Την σύναψη προγραμματικής σύμβασης συνεργασίας ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ

Την έγκρισή του, κατά πλειοψηφία, έδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ για την σύναψη προγραμματικής σύμβασης συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Δήμου Κομοτηνής και της Αναπτυξιακής Ροδόπης για τη λειτουργία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής.
 
Η περιφέρεια θα συμμετάσχει με 15 χιλιάδες ευρώ ετησίως στην προγραμματική σύμβαση, την οποία συνυπογράφουν η Αναπτυξιακή Ροδόπης και ο Δήμος Κομοτηνής, που θα διασφαλίζει μέρος των ετήσιων εξόδων του Κέντρου, το οποίο θα καταθέσει πρόταση στις 11 Αυγούστου για να ενταχθεί εκ νέου την επόμενη τριετία στο δίκτυο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 
Το παρών στην συνεδρίαση έδωσε και η υπεύθυνη του Κέντρου κ. Λουίζα Σαλτσίδου, που τόνισε πως το Κέντρο εδώ και 20 χρόνια έχει σημαντική συμβολή στην ενημέρωση των πολιτών της Κομοτηνής αλλά και της ευρύτερης Περιφέρειας, και η συμβολή του έχει αναγνωριστεί και πέρα από τα σύνορά μας, μιας και είναι συντονιστικό γραφείο όλου του ελληνικού δικτύου.
 
Το Κέντρο της Κομοτηνής, σημείωσε, δίνει βαρύτητα στη νεολαία, λόγω του μεγάλου αριθμού φοιτητών, και διαθέτει 5 διαφορετικές ομάδες, με 100 νέους που συμμετέχουν εθελοντικά συμβάλλοντας στην ενημέρωση των πολίτων, για παντός είδους θέματα.
 
Την επόμενη τριετία δε, τόνισε πως σκοπεύουν να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον αγροτικό τομέα και τον τουρισμό, ενώ στόχος τους είναι να αποκτήσουν πραγματικά περιφερειακό χαρακτήρα.
 
Τελικά η προγραμματική σύμβαση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με την Λαϊκή Συσπείρωση να ψηφίζει λευκό και την Ελληνική Αυγή να ψηφίζει παρών.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.