Το «Puλsar Samothraki Art Festival» επιστρεφει για 4η χρονια

7 και 8 Αυγούστου στον πολιτιστικό Χώρο «Εργοστάσιο»

Στις 7 και 8 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η 4η έκδοση του Puλsar Samothraki Art Festival στον Πολιτιστικό Χώρο «Εργοστάσιο», στην Καμαριώτισσα Σαμοθράκης.
 
Tις δύο βραδιές του, θα φιλοξενηθούν τρία σχήματα, το καθένα με το δικό του ξεχωριστό και ανεξίτηλο στίγμα στο σύμπαν της ελληνόφωνης ανεξάρτητης σκηνής. 

Ντίνος Σαδίκης στη σκηνή την πρώτη μέρα 

Συγκεκριμένα την Δευτέρα 7 Αυγούστου, ο Ντίνος Σαδίκης επιστρέφει στο «Εργοστάσιο» μετά το αξέχαστο για όσους το έζησαν live της «Γελαστής Ανηφόρας» το 2013.
 
 Ό,τι και να γράψουμε προσπαθώντας να “παρουσιάσουμε” τον Ντίνο θα υπολείπεται της συγκλονιστικής πραγματικότητας! Αυτής που περιλαμβάνει κιθαριστικό ροκ ήχο σε συνδυασμό με άγρια ποίηση με μία βόλτα στους δρόμους του Βαμβακάρη.
 
Προμηνύεται μία εκρηκτική βραδιά με τον Ντίνο και τη μπάντα του να μας ξεσηκώνουν με τα τραγούδια των θρυλικών Εν Πλω, τις “Μολυβένιες ιστορίες” και το “Γέλιο των Πολλών”.
Τον Ντίνο Σαδίκη συνοδεύουν οι : Πάνος Παπάζογλου (ηλ. κιθάρα), Χρήστος Παππάς (μπάσο) και Λάζαρος Πλιάμπας (τύμπανα). Στον ήχο ο Χρήστος Χαρμπίλας. 

Πέτρος Μάλαμας και «Σωτήρες» τη δεύτερη μέρα 

Στις 8 Αυγούστου, τη σκηνή θα μοιραστούν ο Πέτρος Μάλαμας και οι Σωτήρες σε ένα διπλό live.
 
Το μουσικό DNA του Πέτρου Μάλαμα, η σπουδή στην Υποκριτική και την Ποιητική, η ιδιαίτερη ερμηνευτικά ματιά στο ρεμπέτικο μετουσιώνονται σε μία σειρά από “προσωπικά τραγούδια και απρόσωπες τραγωδίες”, υπέροχες αυτοβιογραφικές συνθέσεις που επιδιώκουν να συν-κινήσουν την καρδιά και το μυαλό του ακροατή και περιέχονται τόσο στην πρώτη δισκογραφική δουλειά “Καναδέζα” όσο και στα “Κοιτάσματα” που πρόσφατα κυκλοφόρησαν.
 
Με τον Πέτρο παίζουν οι : Νίκος Παπαϊωάννου (μπάσο) και Θάνος Καζαντζής (τύμπανα).
 
Οι «Σωτήρες» γεννήθηκαν δύο χρόνια πριν, στη Λευκωσία μέσα από τους πειραματισμούς του Φώτη Σιώτα (Sancho 003, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Σωκράτης Μάλαμας, Αλκίνοος Ιωαννίδης) αρχικά με τον Λευτέρη Μουμτζή (J. Kriste, Master of Disguise, Trio Tekke) και στη συνέχεια και με τους Κώστα Παντέλη, Βασίλη Μπαχαρίδη και Αντρέα Τραχωνίτη.
 
Tα 10 τραγούδια του πρώτου τους δίσκου προσφέρουν μια ανατρεπτική πρόταση στην ελληνική πειραματική ποπ, με γερά ηχητικά θεμέλια – αποτέλεσμα όχι μόνο της πληθωρικότητας, αλλά και της εντυπωσιακής συλλογικής ύπαρξης των μελών της μπάντας στο δισκογραφικό χώρο τα τελευταία χρόνια.
 
Οι «Σωτήρες» είναι οι: Φώτης Σιώτας (τραγούδι-βιολί), Λευτέρης Μουμτζής (μπάσο), Βασίλης Μπαχαρίδης (τύμπανα) και Κώστας Παντέλης (κιθάρες)
 
Info
Επιμέλεια ήχου : Τίτος Καργιωτάκης
Πολιτιστικός Χώρος “Εργοστάσιο”, 1ο χλμ Καμαριώτισσας – Χώρας
Καμαριώτισσα Σαμοθράκης
Έναρξη : 21.30 (Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.45)
Γενική είσοδος : 8 ευρώ
Άνεργοι – φοιτητές (με επίδειξη ταυτότητας) : 6 ευρώ
Προπώληση : Εργοστάσιο, τις μέρες και ώρες των προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης και ΖΑΘΕΗ Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Σαμοθράκης/ Κάμπιγκ Πλατιάς

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.