Σε καιρους λυτους

Θεωρώ θλιβερή και ανάρμοστη και κατάντια των καιρών που ζούμε την αφίσα με την οποία η κατά τα άλλα συμπαθής και καταξιωμένη καλλιτέχνιδα Ζωή Τηγανούρια φιλοδοξεί να μας πάει μια βόλτα έως την Μουσική Πανσέληνο στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θάσου και μάλιστα μια εκδήλωση που τελεί υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αλλά και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας και Θάσου αλλά και του Δήμου Θάσου!
 
Ξυπόλυτη με πόδια απλωμένα, αβυσσαλέο ντεκολτέ και ύφος, το οποίο το αφήνω  στην κρίση του καθενός σας, μας υπόσχεται ένα ταξίδι στην Πανσέληνο.
Γνωρίζουμε πόσο σημαντικές και σπουδαίες είναι οι εκδηλώσεις, όταν γίνονται σε τέτοιους χώρους μοναδικά φορτισμένους από την αίγλη του ιστορικού παρελθόντος, πόσο μάλιστα δύσκολο είναι να δοθεί η απαραίτητη άδεια από την εφορεία αρχαιοτήτων.  Είναι να απορεί κανείς με το πώς ο Κούρος μας βγήκε στην ίδια αφίσα με την δεσποινίδα, ο Κούρος στητός, όρθιος  εδώ και χιλιάδες χρόνια
– η Τηγανούρια χαλαρή, λυτή, ημίγυμνη- και μεις όλοι χαλαροί λυτοί και ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της Μουσικής Πανδαισίας, που συνδημιουργήσαμε…

Όλα αυτά δεν θα είχαν γραφεί εάν η αφίσα  δεν ενοχλούσε το αισθητικό μου κριτήριο αλλά και την ιστορική μου συνείδηση. Ας είμαστε πιο προσεκτικοί εάν η ίδια εκδήλωση γινόταν σε ένα μπαράκι δίπλα στο κύμα σε τίποτα δεν θα με ενοχλούσε αλλά σε κάποιους τέτοιους χώρους πρέπει να είμαστε «τα σα εκ των σων» και με την κατάλληλη αμφίεση, αλλά και ύφος. Αυτά όλα τα γράφω, δίχως σε τίποτα να εναντιώνομαι στην καλλιτέχνιδα την οποία εκτιμώ και σέβομαι την δουλειά και την μουσική πορεία της, αλλά θα ήθελα αυτοί που έκαναν την αφίσα, αλλά και σε αυτούς που δεν πρόσεξαν την αισθητική της και επέτρεψαν την δημοσίευσή της να είναι άλλη φορά πιο προσεκτικοί, γιατί γενικά ζούμε σε πολύ ελαστικές εποχές! Δεν μπορεί αυτή η αφίσα να εκπροσωπεί μια εκδήλωση που γίνεται σε μουσείο και μάλιστα με τις υπογραφές τόσων. Την άλλη φορά ας είμαστε πιο προσεκτικοί.
Εύχομαι στην Ελλάδα της Δημοκρατίας να μην βρω τον μπελά μου που διατύπωσα την γνώμη μου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.