Το προγραμμα των επαναληπτικων πανελλαδικων εξετασεων

Πρεμιέρα στις 4 Σεπτεμβρίου για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, στις 19 Σεπτεμβρίου για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

Το πρόγραμμα διεξαγωγής των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων καθορίζει απόφαση του υπουργού Παιδείας.
 
Σύμφωνα με την απόφαση, η αρχή θα γίνει τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου για τους υποψηφίους των ΓΕΛ με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας.
 
Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου ακολουθούν τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών για τους υποψηφίους της ομάδας προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και τα μαθηματικά για τους υποψηφίους των ομάδων προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.
 
Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου οι υποψήφιοι των αντίστοιχων ομάδων προσανατολισμού θα διαγωνιστούν στα μαθήματα της ιστορίας, της φυσικής και της ανάπτυξης εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον.
 
Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν και πάλι σε μαθήματα των ομάδων προσανατολισμού και συγκεκριμένα Λατινικά για την ομάδα των ανθρωπιστικών σπουδών, χημεία για την ομάδα θετικών σπουδών και αρχές οικονομικής θεωρίας για την ομάδα σπουδών οικονομίας και πληροφορικής.
 
Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου σειρά έχει το μάθημα της βιολογίας, τόσο γενικής παιδείας όσο και της ομάδας προσανατολισμού θετικών σπουδών.
 
Τέλος, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα μαθήματα γενικής παιδείας, μαθηματικά και στοιχεία στατιστικής και ιστορία.
 
Ως ώρα έναρξης εξέτασης για όλα τα μαθήματα ορίστηκε η 16.00. η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης γίνεται 30 λεπτά τουλάχιστον πριν την έναρξη των εξετάσεων με τη διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος να ορίζεται σε τρεις ώρες.
 
Να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι των εσπερινών λυκείων, ανεξαρτήτως της κατηγορίας με την οποία επέλεξαν να εξεταστούν στις εξετάσεις της τακτικής εξεταστικής περιόδου, συμμετέχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις μαζί με τους υποψηφίους των ημερησίων λυκείων. Εξετάζονται στην ίδια ύλη και θέματα με τους υποψηφίους των ημερησίων λυκείων και διεκδικούν τις ίδιες με αυτούς θέσεις. 

Το πρόγραμμα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ 

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ η αρχή των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων γίνεται την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου με το μάθημα της νέας ελληνικής γλώσσας.
 
Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στην άλγεβρα
 
Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στα μαθήματα στοιχεία ανατομίας-φυσιολογίας ΙΙ, αρχές οργάνωσης και διοίκησης, στοιχεία μηχανών και σύγχρονες γεωργικές επιχειρήσεις
 
Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στα μαθήματα ψηφιακά συστήματα, προγραμματισμούς υπολογιστών, μεταφορά φορτίων και οικοδομική
 
Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στα μαθήματα μηχανές εσωτερικής καύσης ΙΙ, Αρχές επεξεργασίας τροφίμων και ποτών, υγιεινή, ηλεκτροτεχνία και αρχές οικονομικής θεωρίας
 
Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στα μαθήματα αρχιτεκτονικό σχέδιο, ηλεκτρικές μηχανές, δενδροκομία και στοιχεία ψύξης και κλιματισμού
 
Τέλος την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στα μαθήματα δίκτυα υπολογιστών, τεχνολογία δικτύων και επικοινωνιών, καλλιέργεια ανθοκομικών φυτών, ναυσιπλοΐα ΙΙ και στοιχεία σχεδιασμού κεντρικών θερμάνσεων.
 
Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται για όλα τα μαθήματα η 16:00 μ.μ. Η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης γίνεται 30 λεπτά τουλάχιστον πριν από την έναρξη των εξετάσεων. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες. Να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι των εσπερινών ΕΠΑΛ, ανεξαρτήτως της κατηγορίας με την οποία επέλεξαν να εξεταστούν στις εξετάσεις της τακτικής εξεταστικής περιόδου, συμμετέχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις μαζί με τους υποψηφίους των ημερησίων ΕΠΑΛ. Εξετάζονται στην ίδια ύλη και θέματα με τους υποψηφίους των ημερησίων ΕΠΑΛ και διεκδικούν τις ίδιες με αυτούς θέσεις. 

11 με 18 Σεπτεμβρίου τα ειδικά μαθήματα 

Για τα ειδικά μαθήματα, τέλος, η περίοδος των επαναληπτικών εξετάσεων τόσο για τους υποψηφίους των ΓΕΛ όσο και των ΕΠΑΛ ορίζεται από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.