Συνεληφθη 49χρονη στην Αλεξανδρουπολη για κλοπη ρευματος

Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους «ρευματοκλέφτες» σύμφωνα με το εγχειρίδιο της ΡΑΕ

Συνελήφθη το πρωί της Τρίτης, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 49χρονη, διότι προέβαινε σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, έχοντας παρέμβει στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, ηλεκτροδοτώντας παράνομα την οικία όπου διαμένει.
 
Με αφορμή το περιστατικό αυτό να υπενθυμίσουμε πως πρόσφατα η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) προχώρησε στη σύνταξη «Εγχειριδίου» για την αντιμετώπιση των ρευματοκλοπών, καθώς η λήψη μέτρων για την πάταξη του φαινομένου περιλήφθηκε και στην πρόσφατη συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση.
 
Κατά την τετραετία 2011 – 2014 οι απώλειες ενέργειας αυξήθηκαν κατά 15% σε σχέση με το μέσο όρο της περιόδου 2003 – 2010. Μάλιστα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, τα διαπιστωμένα κρούσματα ρευματοκλοπών διαμορφώθηκαν το 2016 στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών (10.616 έναντι μόλις 400 το 2006)
 
Σύμφωνα με τα βασικά σημεία του «Εγχειριδίου» το πρόστιμο επιβάλλεται με τη μορφή προσαύξησης στο τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας. Έτσι, οι κλεμμένες κιλοβατώρες χρεώνονται προς 255 ευρώ ανά μεγαβατώρα (προσαύξηση 70% σε σχέση με το κανονικό τιμολόγιο) και 120 ευρώ (προσαύξηση 50%) για τους δικαιούχους ΚΟΤ και όσους εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».
 
 Επιπλέον ο υπαίτιος χρεώνεται και με τις δαπάνες του ΔΕΔΔΗΕ για τον εντοπισμό της ρευματοκλοπής, από 300 έως 750 ευρώ ανάλογα με το είδος της παροχής.
 
 
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.