Το μυθιστόρημα « Αλεπού, αλεπού, τι ώρα είναι;» της Βίκυς Τσελεπίδου παρουσιάζεται στην Αλεξανδρούπολη

09.08.2017 17:24

Στην συνέχεια του λογοτεχνικού καλοκαιριού του καφε- βιβλιοπωλείου «Κάφκα»

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Το λογοτεχνικό καλοκαίρι συνεχίζεται στη δροσερή αυλή του καφε - βιβλιοπωλείου «Κάφκα» στην Αλεξανδρούπολη.
 
Αυτή την Παρασκευή, 11 Αυγούστου, στις 21:00, η «σκυτάλη» δίνεται σε μία νέα «φωνή» της περιφέρειας, στην Καβαλιώτισσα συγγραφέα Βίκυ Τσελεπίδου, η οποία θα παρουσιάσει το μυθιστόρημά της  «Αλεπού, αλεπού, τι ώρα είναι;» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νεφέλη.
 
Την συγγραφέα θα προλογίσουν οι κ.κ. Χρήστος Βασματζίδης, δικηγόρος- κριτικός λογοτεχνίας, Στέλλα Καραμήτρου, ραδιοφωνική παραγωγός και Κωνσταντίνος Παπαγιάννης, καθηγητής ξένων γλωσσών.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Βίκυ Τσελεπίδου γεννήθηκε στην Καβάλα το 1975. Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Επικοινωνία στο London Guild Hall University. Ζει και εργάζεται στην Ξάνθη ως συμβολαιογράφος. Έγραψε επίσης τη συλλογή διηγημάτων ΕΛΕΝΙΤ (2014, Νεφέλη).

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Τελευταίο τηλεγράφημα της Επιτροπής επί της ανταλλαγής στη Σινασό προς την Αντιπροσωπεία της Πόλης: «Σήμερα 2 Οκτωβρίου του 1924 φεύγουμε από την πατρίδα οριστικά».

Η ρίζα και η ρίζα του κακού. Η βία, η νοσταλγία, το δια-γενεαλογικό τραύμα, η πορεία που γίνεται ανάδρομη, που από γραμμική γίνεται κυκλική, ρόδα στη λάσπη που γυρνά, τροχός για χάμστερ.

Την πρώτη φορά που τσακωθήκαμε με τον Λευτέρη, δε σταθήκαμε ιδιαίτερα σ' αυτό. Είπαμε πως είναι φυσιολογικό καμιά φορά τα ζευγάρια να μαλώνουν μεταξύ τους. Όταν άρχισε ο ένας καβγάς μετά τον άλλον, πήγαινα και κλεινόμουν στο μπάνιο κι άφηνα τη βρύση να τρέχει, οι διπλανοί άκουγαν τη βρύση να τρέχει, κοίταζα βαθιά στον καθρέφτη, κολλούσα τη μύτη μου. Αεν έκλαιγα, κοίταζα. Η βρύση έτρεχε.

Η χρήση ντοκουμέντων από τη μία κι η παρείσφρηση (παρα)μυθικών στοιχείων από την άλλη σκιαγραφούν το δίχως μάσκα πρόσωπο της ζωής, την άκρως ρεαλιστική και ταυτόχρονα μαγική της όψη, ενώ συχνά οι ρόλοι αντιστρέφονται, με αποτέλεσμα το ντοκουμέντο να αποκτά σουρεαλιστική διάσταση και το παραμύθι ν' αναδεικνύει ατόφια την πραγματικότητα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine