Αναγκαια η παραταση των ακτοπλοικων δρομολογιων Καβαλας-Θασου

Επιστολή Μαρκόπουλου προς Κουρουμπλή

Επιστολή προς τον υπουργό Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος. Με την επιστολή του ο αντιπεριφερειάρχης αιτείται την παράταση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων από και προς τη Θάσο, πέραν της 18ης Σεπτεμβρίου μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου.
 

Αναλυτικά η επιστολή:

 
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
με την παρούσα μας επιστολή θέτουμε υπόψη σας ότι τον επικείμενο μήνα Σεπτέμβριο 2017 αναμένεται να δημιουργηθεί το ίδιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε και την άνοιξη με την αναγκαιότητα παράτασης των ακτοπλοϊκών δρομολογίων από και προς την Θάσο. Θέτουμε υπόψη σας και τώρα ακροθιγώς, τους ουσιώδεις λόγους της εξυπηρέτησης των τουριστικών αναγκών της ραγδαία τουριστικά αναπτυσσόμενης Θάσου, αεροπορικές αφίξεις κ.λπ. αλλά και των κατοίκων του νησιού.

Τους λόγους αυτούς τους έχουμε θέσει υπόψη σας με το παραπάνω σχετικό έγγραφό μας, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε την άνοιξη, στις 5 Απριλίου 2017, με τη συμμετοχή των ναυτιλιακών εταιρειών και θέμα την προσθήκη δρομολογίων στην απογευματινή ζώνη της «μέσης» περιόδου, δηλαδή για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2017.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας, ιδιαίτερα καθυστερημένα, με την 191733/05-17 απόφαση, ενέκρινε την προσθήκη δρομολογίων στην γραμμή Θάσου-Κεραμωτής, επεκτείνοντας την ώρα εκτέλεσης του τελευταίου δρομολογίου από την Θάσο και την Κεραμωτή κατά δύο ώρες (20:30 από Θάσο και 21:30 από Κεραμωτή).
Η ρύθμιση αυτή ικανοποίησε την περασμένη άνοιξη τους κατοίκους της Θάσου, τα ξενοδοχεία, τα τουριστικά γραφεία, τις πτήσεις που διακινούν τον ομαδικό τουρισμό προς το νησί της Θάσου κ.ο.κ. Ανάλογη ρύθμιση πρέπει να ισχύσει από 18 Σεπτεμβρίου μέχρι την 31 Οκτωβρίου, λαμβανομένου υπόψη ότι από 18 Σεπτεμβρίου τα δρομολόγια από και προς την Θάσο μειώνονται σημαντικά.
Στην πρόσφατη 05/2017 συνεδρίαση το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών δεν συζητήθηκε το θέμα διότι αυτό δεν περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη. Η επόμενη συνεδρίαση του Σ.Α.Σ. αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν τα μέσα του ερχόμενου μήνα. Οπότε στα πλαίσια αυτής της συνεδρίασης είναι απολύτως αναγκαία η λήψη απόφασης παράτασης των δρομολογίων στις γραμμές προς και από την Θάσο.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
θεωρώντας ότι το θέμα είναι γνωστό σε εσάς, καθώς σας έχουμε ενημερώσει πολλές φορές σχετικά, ευελπιστούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, τονίζοντας, με την ευκαιρία, ότι εκκρεμεί η υλοποίηση της δέσμευσής σας για νομοθετική ρύθμιση με την οποία, η αρμοδιότητα ρύθμισης των εντός νομού δρομολογίων θα μεταφερθεί στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και στις Περιφερειακές Ενότητες.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.