Διπλο μετωπο για τους απολυμενους συμβασιουχους του Δημου Αρριανων

Ήδη κατατέθηκε ένσταση νομιμότητας κατά της απόφασης του ΔΣ Αρριανών - Επίκειται κατάθεση προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων

Διπλό μέτωπο έχουν ανοίξει οι 6 απολυμένοι συμβασιούχοι του Δήμου Αρριανών, που ετοιμάζουν δικαστική προσφυγή με προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα ώστε να επιστρέψουν στην εργασία τους, ενώ έχουν και τη στήριξη του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης, ο οποίος ήδη κατέθεσε ένσταση νομιμότητας κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.  

Όπως είναι γνωστό, στον Δήμο Αρριανών υπηρετούσαν 18 συμβασιούχοι- παρατασιούχοι, που μέσω της τροπολογίας Σκουρλέτη, μπορούν να επαναπροσληφθούν μέχρι να γίνουν οι διαγωνισμοί για τις μόνιμες θέσεις εργασίας. Όμως με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος προχώρησε στην απόλυση 6 εργαζομένων συμβασιούχων καθαριότητας και στη σύναψη νέων συμβάσεων για 12 εργαζόμενους.
 
Η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από τους ίδιους τους συμβασιούχους όσο και από τον Ενιαίο Σύλλογο, το ΔΣ του οποίου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αρριανών κ. Αμέτ Ριτβάν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
 
Για αυτό και ο Σύλλογος την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσε ένσταση κατά της αριθ.76/2017 απόφασης του ΔΣ Αρριανών με θέμα «Έγκριση της απασχόλησης έως την ημερομηνία κατάρτισης των προσωρινών πινάκων διοριστέων και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 31-3-2018, σύμφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν. 4479/2017, του προσωπικού το οποίο προσλήφθηκε στο Δήμο µας µε συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου σε θέσεις ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας και εξακολούθησε να παρέχει τις υπηρεσίες του μέχρι την 7-6-2017», με την οποία ενέκριναν την πρόσληψη μόνο 12 συμβασιούχων,  απολύοντας 6 εργαζόμενους με το αιτιολογικό της μη επάρκειας πιστώσεων για την κάλυψη της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών τους από τα ανταποδοτικά τέλη.
 
Παράλληλα οι 6 απολυμένοι συμβασιούχοι θα καταθέσουν, πιθανότατα μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Δήμου Αρριανών, ζητώντας προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα ώστε να επιστρέψουν στην εργασία τους άμεσα. 

Ελπίδες για ευδοκίμηση των ασφαλιστικών μέτρων 

 Ελπίδες για την ευδοκίμηση των προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων δίνει απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σάμου, που στις 9 Αυγούστου συζήτησε τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα, 32 προσφάτως απολυμένων συμβασιούχων ανταποδοτικών υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Σάμου.
 
Σύμφωνα με την απόφαση, η Δικαστής Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου έκανε δεκτό το αίτημα για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής και διατάσσει τον Δήμο Σάμου να απασχολήσει προσωρινά και να αποδεχθεί την εργασία των αιτούντων, από τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης και μέχρι τη συζήτηση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.