Χουσειν Μολα Αχμετ, Τανσου Μερτογλου και Κααν Αχμετ τρεις εκ των διακριθεντων της μειονοτητας

Πέτυχαν την εισαγωγή στις σχολές πρώτης προτίμησής τους

Οι Χουσεΐν Μολά Αχμέτ, Τανσού Μέρτογλου και Καάν Αχμέτ είναι τρεις από τους μαθητές της μειονότητας, του φροντιστηρίου “ΜΕΘΟΔΙΚΟ”,  που κατάφεραν να πετύχουν υψηλές βαθμολογίες κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις και να πετύχουν την εισαγωγή τους στις σχολές πρώτης προτίμησής τους. Oι επιλογές τους ήταν Ιατρική για τον Χουσεΐν Μολά Αχμέτ, γεωπονική για την Τανσού Μέρτογλου και νομική για τον Καάν Αχμέτ  και  προέκυψαν, όπως μας είπαν, τόσο λόγω οικογενειακών «καταβολών» όσο και για λόγους επαγγελματικής αποκατάστασης.
 
Ο λόγος στους ίδιους όμως… 

Χουσεΐν Μολά Αχμέτ «Επέλεξα την Ιατρική λόγω οικογενειακής παράδοσης» 

Στην Ιατρική Θεσσαλονίκης, με 18.241 μόρια, χρησιμοποιώντας μεν την ποσόστωση, συγκεντρώνοντας δε την υψηλότερη βαθμολογία, πέρασε ο Χουσεΐν Μολά Αχμέτ, ο οποίος επέλεξε την Ιατρική  λόγω τόσο του πατέρα του, όσο και άλλων συγγενών του που είναι γιατροί.
 
Ο ίδιος το είχε σαν όνειρο από μικρός να ακολουθήσει την Ιατρική, ενώ αναφέρει πως θα προσπαθήσει να αποκτήσει όλα τα εφόδια που απαιτούνται για να γίνει ένας καλός γιατρός και να εμπνέει εμπιστοσύνη στον κόσμο.
 
Όσο για την ειδικότητα που θα ακολουθήσει αφού αποφοιτήσει, δεν έχει αποφασίσει ακόμη, παρόλο που έχει μια αρχική κλίση προς την καρδιολογία, όμως έχει ακόμα έξι χρόνια να μελετήσει και να αποφασίσει.
 
Αναφορικά με το μέλλον του ως γιατρός, παρόλο που θέλει να συνεχίσει τις σπουδές του ή να ασκήσει το επάγγελμά του στο εξωτερικό, δεν ξεχνά την Κομοτηνή και θα ήθελε σε κάποια φάση να γυρίσει σε αυτή.  

Τανσού Μέρτογλου «Η γεωπονία ήταν η πρώτη μου επιλογή, μιας και είμαστε μια χώρα με μεγάλη αγροτική παραγωγή» 

22η στην Γεωπονική Θεσσαλονίκης με 17.584 μόρια, χωρίς να κάνει χρήση της ποσόστωσης μπήκε η Τανσού Μέρτογλου, για την οποία η γεωπονία ήταν επιλογή μονόδρομος.
 
«Ήταν η πρώτη μου επιλογή, μιας και είμαστε μια χώρα με μεγάλη αγροτική παραγωγή και ζούμε σε μια αγροτική περιοχή. Θεωρώ πως πάντα θα υπάρχει δουλειά για τους γεωπόνους» σημείωσε χαρακτηριστικά, έχοντας την άποψη πως από εδώ και πέρα ο κόσμος θα στρέφεται όλο και περισσότερο στη γη.
 
Η ίδια δεν επέλεξε την ποσόστωση, μιας και δεν θεώρησε πως θα ήταν απαραίτητη για να εισαχθεί στη σχολή που ήθελε, έχοντας φοιτήσει και σε όλη τη διάρκεια της σχολικής της ζωής σε Δημόσιο σχολείο.
 
Σκοπός της μετά την φοίτησή της στη σχολή, είναι να φύγει στο εξωτερικό, είτε για περαιτέρω σπουδές είτε για να ασκήσει το επάγγελμα που θα σπουδάσει, παρόλο που, όπως λέει η ίδια, δεν κλείνει εντελώς την πόρτα της επιστροφής στην Κομοτηνή. 

Καάν Αχμέτ «Την απόφασή μου επηρέασε το γεγονός ότι η Νομική της Κομοτηνής έχει πολλές περγαμηνές στον τομέα του Διεθνούς Δικαίου»

Πρώτος στη Νομική Σχολή της Κομοτηνής μεταξύ των Μουσουλμάνων της Ροδόπης εισάχθηκε ο Καάν Αχμέτ, γιος του Βουλευτή Ροδόπης και δικηγόρου Ιλχάν Αχμέτ, με 15.677 μόρια.
 
Ο ίδιος επέλεξε την Κομοτηνή και γιατί θα είναι πιο εύκολο από οικονομικής άποψης, αλλά και γιατί με το γραφείο του πατέρα του να βρίσκεται εδώ, θα έχει την ευκαιρία και κατά τη διάρκεια των σπουδών του να έχει επαφή με το αντικείμενο και να εξοικειωθεί με την ενεργή δικηγορία.
 
Επίσης την απόφασή του επηρέασε το γεγονός ότι η Νομική της Κομοτηνής έχει πολλές περγαμηνές στον τομέα του Διεθνούς Δικαίου, με τον οποίο θέλει να ασχοληθεί και ίσως να επικεντρωθεί στις μεταπτυχιακές σπουδές που επιθυμεί να κάνει, πιθανότατα εκτός Ελλάδας.
 
Όσο για το γεγονός ότι ακολουθεί την οικογενειακή παράδοση, θεωρεί πως μπορεί να υπήρξε κίνητρο σε πρώτη φάση, όμως αυτό κυρίως που καθοδήγησε στο να λάβει αυτή την απόφαση ήταν το γεγονός ότι όλοι θεωρούσαν πως από μικρός είχε καλή εκφορά και δομημένο λόγο, κατάλληλο για το συγκεκριμένο επάγγελμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.