«Ελευθερη» απο παραταξιακα τραπεζακια η νεα ακαδημαικη χρονια στη Νομικη του ΔΠΘ

ΑΝΟΚ: «Σας καλωσορίζουμε στην σύγχρονη πραγματικότητα»

Δίχως τα γνωστά τραπεζάκια της ελληνικής φοιτητικής «παράδοσης» θα βρουν τη Νομική Κομοτηνής οι πρωτοετείς αλλά και οι επιστρέφοντες για τη συνέχεια των σπουδών τους φοιτητές του Τμήματος, από Σεπτέμβρη.
 
Την ανακοίνωση της απομάκρυνσης των τραπεζακίων των φοιτητικών παρατάξεων που «κοσμούσαν» την είσοδο αλλά και το εσωτερικό της Νομικής του ΔΠΘ, έκανε η φοιτητική παράταξη Ανεξάρτητη Νομική Κομοτηνής (ΑΝΟΚ), υπογραμμίζοντας πως ένα πάγιο αίτημά τους από την ίδρυσή της έγινε πραγματικότητα.
 

«Ήρθε η στιγμή, λοιπόν, να τους καλωσορίσουμε στη σύγχρονη πραγματικότητα και τους ευχαριστούμε που, έστω και μετά από πιέσεις της Πρυτανείας, συντάσσονται με την πάγια αυτή θέση της ΑΝΟΚ, την οποία ποτέ στο παρελθόν δεν σεβάστηκαν ούτε καν όταν κατείχε νομιμοποίηση Γενικών Συνελεύσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση από πλευράς της ΑΝΟΚ, απευθυνόμενη προς τα μέλη των κομματικών, όπως τις χαρακτηρίζουν παρατάξεων, τονίζοντας πως «η πολιτική και η δράση μας δεν έχουν ως στόχο παιχνίδια δύναμης και συντήρηση παλαιοκομματικών μηχανισμών. Στόχος μας είναι η βελτίωση της ζωής του φοιτητή σε όλες τις πτυχές της». 

Βίκυ Τάτση «Στόχος μας η πλήρης εξάλειψη των κομματικών παρατάξεων από τον χώρο του Πανεπιστημίου» 

Μιλώντας στον «ΠτΘ» η εκπρόσωπος της ΑΝΟΚ κ. Βίκυ Τάτση έκανε λόγο για εκσυγχρονισμό του Πανεπιστημίου σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ενώ ερωτηθείσα σχετικά με το πού θα βρουν «στέγη» οι προαναφερθείσες παρατάξεις υπογράμμισε πως η γενικότερη φιλοσοφία της ΑΝΟΚ είναι υπέρ της πλήρους εξάλειψης των κομματικών φοιτητικών παρατάξεων από τον χώρο του Πανεπιστημίου, τον οποίο, όπως τόνισε, «καταπατούν» εδώ και χρόνια δίχως να έχουν οποιοδήποτε δικαίωμα. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.