«Ολοι ειμαστε χρησιμοι στην κοινωνια μας»

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής προς τους συμμετέχοντες των πανελλαδικών

Το δικό του μήνυμα απέστειλε μέσω ανοιχτής επιστολής προς τους νέους της περιοχής που συμμετείχαν φέτος στις πανελλήνιες εξετάσεις  ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. Ο Σεβασμιώτατος απευθύνεται τόσο στους επιτυχόντες υπογραμμίζοντας πως «η Πατρίδα μας από τέτοιους νέους, ανθρώπους –  επιστήμονες έχει ανάγκη, που θα μεγαλουργήσουν και θα συμβάλουν ουσιαστικά στην έξοδο του τόπου μας από τις ποικιλώνυμες κρίσεις που μας μαστίζουν» όσο και σε όσους δεν κατάφεραν να πετύχουν την εισαγωγή τους υπενθυμίζοντας πως «δεν απέτυχαν, αλλά τους προτρέπω να ξαναπροσπαθήσουν και να συνεχίσουν την προσπάθεια όχι με αποκλειστικές, αλλά με ποικίλες επιλογές». 

Ολόκληρη η ανοιχτή επιστολή του Σεβασμιώτατου έχει ως εξής: 

«Αγαπητοί νέοι της Επαρχίας μας,
 
Με την ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων των επισήμων αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων, με την παρούσα μου σπεύδω, αμέσως μετά την επιστροφή μου από τους Αγίους Τόπους, όπου ιδιαιτέρως προσευχήθηκα και για Σας, να Σας εκφράσω τις συγχαρητήριες και ολοκάρδιες ευχές της τοπικής Εκκλησίας και τις προσωπικές για την εισαγωγή Σας στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Πατρίδος μας.
 
Η χαρά Σας αυτή δικαιώνει τους κόπους των προηγουμένων ετών, αλλά και τους καλούς, ευγενείς και ωραίους αγώνες Σας.
Καλείσθε πλέον ως ακαδημαϊκοί πολίτες να αξιοποιήσετε το δυναμισμό της νιότης, με την επιθυμία της δια βίου μαθήσεως σε συνδυασμό με την προσφερομένη πλούσια πανεπιστημιακή γνώση, η οποία θα Σας καταστήσει επιστήμονες στο γνωστικό Σας αντικείμενο.
 
Η Πατρίδα μας από τέτοιους νέους, ανθρώπους –  επιστήμονες, έχει ανάγκη, που με αρχή της σοφίας, που είναι ο σεβασμός του Θεού, θα μεγαλουργήσουν και θα συμβάλουν ουσιαστικά στην έξοδο του τόπου μας από τις ποικιλώνυμες κρίσεις που μας μαστίζουν.
 
Σήμερα, όμως, υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι δεν εισήχθησαν εις την Σχολήν της επιλογής των. Προς όλους αυτούς απευθυνόμενος θα ήθελα να τους υπενθυμίσω ότι δεν απέτυχαν, αλλά τους προτρέπω να ξαναπροσπαθήσουν και να συνεχίσουν την προσπάθεια όχι με αποκλειστικές, αλλά με ποικίλες επιλογές.
 
Αγαπητοί μου νέοι,
Όλοι είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία μας. Συνεχίστε με το ήθος, τον αγώνα και τις γνώσεις που ήδη έχετε αλλά και που αποκτήσατε.
 
Ο Θεός να Σας ευλογεί και να Σας ενισχύει ! 
 

Μετ’ ευχών και αγάπης πατρικής
Ο Μητροπολίτης
+ Ο Μαρωνείας και Κομοτηνής
Παντελεήμων»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.