Χορός υπό το Σπαθί από τον Alma Libre(+Gallery)

04.09.2017 18:21

Νατάσσα Βαφειάδου

Για την ενίσχυση του Παραρτήματος Ροδόπης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Με φόντο το Ηρώο της πόλης μας και το φως δεκάδων μικρών κεριών, χόρεψαν το βράδυ της Παρασκευής, 1 Σεπτεμβρίου, τα μέλη του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Κομοτηνής “Alma Libre”.

Πρόκειται για την καθιερωμένη πρωτοβουλία του συλλόγου, για την ανάδειξη σημαντικών αλλά και όμορφων σημείων της Κομοτηνής, η οποία φέτος συνδυάστηκε με έναν φιλανθρωπικό σκοπό, που δεν ήταν άλλος από την ενίσχυση  του Παραρτήματος Ροδόπης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Τόσο τα μέλη του Συλλόγου, όσο και κάθε θεατής, είχε την ευκαιρία με μόλις ένα ευρώ να ανάψει κεράκια υπέρ του έργου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, δημιουργώντας μία πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, γεμάτη αγάπη και αλληλεγγύη, που περιελάμβανε πολύ χορό υπό την μουσική επιμέλεια του κ. Ιωάννη Ραγιά.Σκοπός άλλωστε της εκδήλωσης, πέραν της ανάδειξης του Ηρώου, ήταν όπως τόνισε και η πρόεδρος του Συλλόγου κ.Άννα Μανίτσα «να  γεμίσουμε με φως τις καρδιές μας». Η πρωτοβουλία του συνδυασμού της καθιερωμένης δράσης του συλλόγου με έναν καλό σκοπό, ανήκει στα μέλη του, τα οποία επιθυμούν κάθε χρονιά, με τις καθιερωμένες δράσεις τους να ενισχύουν, στο μέτρο του δυνατού, συμπολίτες μας ή ομάδες συμπολιτών μας που χρήζουν βοήθειας.

Από κει και ύστερα, ο βασικός σκοπός της δημιουργίας του Συλλόγου ήταν και παραμένει η ανάδειξη των λάτιν χορών, που αποτελούν και τη βάση των χορών που διδάσκουν καθ’ όλη τη χρονιά σε συμπολίτες μας που εντάσσονται στην οικογένειά του Alma Libre.Η φετινή χρονιά, όπως εξήγησε η κ. Μανίτσα ξεκινά νωρίτερα σε σχέση με τις προηγούμενες, με τα επαναληπτικά μαθήματα, εν είδη υπενθύμισης για τα παλαιότερα μέλη, να έχουν ήδη ξεκινήσει από σήμερα Δευτέρα, ενώ από την Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου και για όλο τον Σεπτέμβριο τα καινούργια μέλη θα έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν στα τμήματα αρχαρίων, για να επιλέξουν το είδος του χορού που τους αρέσει περισσότερο.Salsa,tango, κιζόμπα και μπατσάτα είναι κάποια μόνο από τα είδη που θα μπορεί κάποιος να δοκιμάσει στις «τάξεις» του Alma Libre, τα μέλη του οποίου, μετά από τις απαραίτητες ανάσες του καλοκαιριού, επέστρεψαν γεμάτοι όρεξη για μία καλή και ενδιαφέρουσα χρονιά.

Την προσεχή μάλιστα Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου, καλωσορίζουν το φθινόπωρο με την πρώτη λάτιν βραδιά τους, στο καθιερωμένο τους στέκι, το ροκ μπαρ «Journey», όπου θα βρίσκονται κάθε Πέμπτη.
 

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine