Επιστολες αναγνωστων

Προς τον κ. Γιώργο Πετρίδη
Δήμαρχο Κομοτηνής

 
Κομοτηνή 31 Μαρτίου 2016
 
Κύριε Δήμαρχε!
 
Σε σημερινό (31-3-2016) φύλλο τοπικής εφημερίδας ανέγνωσα ότι το πρωτοποριακό στα αυτοδιοικητικά χρονικά της Θράκης Στρατηγικό Σχέδιό Σας, περιόδου 2015-2016, τίθεται επί 10ήμερο σε δημόσια διαβούλευση με δικαίωμα προτάσεων εκ μέρους πολιτικών. Ως ενεργός πολίτης και θιασώτης του πολυδιάστατου έργου Σας, έχω τη τιμή να θέσω υπό την κρίση Σας την ακόλουθη πρότασή μου:
 
Θεωρώ απαραίτητο όπως στο επιχειρησιακό πρόγραμμα περιληφθεί κατά προτεραιότητα η περίτεχνη κατασκευή – μεγάλων διαστάσεων Σταυρού ως Αφιέρωμα στην Προστάτιδα της πόλης Υπέρμαχο Στρατηγό μας που την 14-5-1920 μας παρέδωσε αναίμακτα ΕΛΕΥΘΕΡΗ στην Κομοτηνή, μετά από την πιο μακρά περίοδο Οθωμανικής δουλείας πεντέμισι και πλέον αιώνων (1363-1920). Το οφείλετε λόγω καταγωγής Σας, ως προσηλωμένου στην Ορθοδοξία και τη Θράκη μας. Τούτο θα αποτελέσει την κορωνίδα των Πολιτιστικών έργων του Δήμου!
 
Γνωρίζουμε τα ανυπέρβλητα εμπόδια της οικονομικής κρίσης, όμως η θέληση και η τόλμη που Σας χαρακτηρίζουν, θα τα αντιμετωπίσετε! Ο Σταυρός θα πρέπει να φωτίζεται πλούσια και να τοποθετηθεί σε θέση περίοπτη, ως τέτοια δε προτείνεται ο προ του Δημοτικού Περιπτέρου Νυμφαίας χώρος, απ’ όπου θα φωτίζονται οι ψυχές ζώντων και τεθνεώντων, η γύρω περιοχή, ο «χρυσαφένιος» κάμπος μας μέχρι την παραλιακή ζώνη. Τα εγκαίνια, προσκαλούμενος προς τούτο, να τελέσει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης και Επίτιμος Δημότης μας κ.κ. Βαρθολομαίος με ομιλητή τον Θεολόγο και καταξιωμένο συμπολίτη Θεολόγο – Εκκλησιαστικό Ιστορικό – Νομικό κ. Ιωάννη Σιδηρά.
 
Με πολλή εκτίμηση
 
Κώστας Δώδος
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.