Διανομή για περισσότερους από το ΤΕΒΑ

06.09.2017 07:44

Κωνσταντίνος Μαρκενδούδης

Αυξήθηκαν οι δικαιούχοι για την επισιτιστική βοήθεια στη Ροδόπη - Κοτόπουλο, μοσχάρι, φέτα και άλλα προϊόντα μοιράστηκαν από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Ξεκίνησε για ακόμη μία φορά, στην Κομοτηνή και όλη τη Ροδόπη, η διανομή τροφίμων μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD). 

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος, που είναι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν και στο ΤΕΒΑ, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής, ίσως και για τελευταία φορά μιας και είναι σχεδόν έτοιμος ο ειδικός χώρος που έχει κατασκευαστεί δίπλα από το Κέντρο Σίτισης του Δήμου Κομοτηνής.
 


Μάλιστα αυτή η διανομή αναμενόταν να είναι και η παρθενική του νέου χώρου, όμως απροσδόκητες καθυστερήσεις, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Θεμάτων κ. Νίκο Σωτηρακόπουλο, τους υποχρέωσαν να κάνουν για ακόμη μια φορά τη διανομή από τον χώρο του Πολυλειτουργικού, που αυτή τη φορά περιλαμβάνει 7 τόνους κοτόπουλο, 4,5 τόνους μοσχάρι, φέτα, είδη παντοπωλείου και σχολικά είδη.
 
Το θετικό σε αυτή τη διανομή, σημείωσε ο κ. Σωτηρακόπουλος, είναι ότι αυξήθηκαν οι δικαιούχοι, από 1.500 στα μέσα Ιουλίου σε όλη τη Ροδόπη στους 2.500 αυτή τη φορά, ενώ συνεχώς γράφονται καινούριοι δικαιούχοι στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, κάτι που τον κάνει να ελπίζει πως σύντομα ο αριθμός τους θα έρθει πιο κοντά στις 6.000 οικογένειες της Ροδόπης που λάμβαναν τρόφιμα μέσω του ΤΕΒΑ την προηγούμενη προγραμματική περίοδο.
 


Οι υπηρεσίες πάντως έχουν προϋπολογίσει την προμήθεια τροφίμων και άλλων προϊόντων με τους αριθμούς της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου, οπότε όσοι και αν γραφτούν δεν θα έχουν πρόβλημα παροχής, κάτι που φάνηκε και στην διανομή της Τρίτης, με πολλά άτομα να παίρνουν σημαντικές ποσότητες τροφίμων και άλλων υλικών.
 
Ο κ. Σωτηρακόπουλος εξήρε για ακόμη μια φορά την προσπάθεια των στελεχών της κοινωνικής υπηρεσίας και των εθελοντών, που βοήθησαν στο να ξεχωριστούν τα είδη ώστε να είναι έτοιμα να δοθούν στους δικαιούχους.
 


Τέλος σχολίασε και τις ουρές που σχηματίστηκαν, όπως κάθε φορά, την πρώτη ημέρα της διανομής, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει λόγος να συνωστίζονται την πρώτη ημέρα  μεγάλες ουρές για τα τρόφιμα, μιας και τα τρόφιμα είναι καταγεγραμμένα και φτάνουν για όλους, και όλοι θα πάρουν αυτό που δικαιούνται.
 
Άλλωστε η διανομή πλέον γίνεται ηλεκτρονικά, ώστε και να ελέγχουν τον δικαιούχο αλλά και να φαίνεται τι ποσότητες και πού τις έχουν δώσει, ώστε να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα και διαφάνεια στην όλη διαδικασία.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine