«Μικροί Συγγραφείς»

07.09.2017 11:46

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής στη ΦΕΞ για παιδιά ηλικίας 8 έως 9 ετών

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Ένα νέο εργαστήρι θα λειτουργήσει κατά τη νέα εκπαιδευτική χρονιά. Πρόκειται για εργαστήρι δημιουργικής γραφής που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 9 ετών. Διδάσκουσα του εργαστηρίου θα είναι η κ. Βασιλική Στρώλη, η οποία σημείωσε σχετικά με το περιεχόμενο του εργαστηρίου «οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν να δίνουν πνοή στις σκέψεις τους, τις  εναποθέτουν στο χαρτί και δημιουργούν κόσμους  με τη δύναμη των λέξεων, κόσμους τρελούς, μαγικούς!
 
Μέσω της Δημιουργικής Γραφής ενθαρρύνουμε τα παιδιά να ασκήσουν το μυαλό τους, απελευθερώνοντας τη φαντασία τους . Να εκφράσουν τα συναισθήματα τους και να μάθουν να επικροτούν τον εαυτό τους για κάθε τους δημιούργημα». 

Oι ενότητες του εργαστηρίου: 

– Ασκήσεις ελεύθερης γραφής( τα παιδιά γράφουν ότι επιθυμούν δίνοντας τους μόνο  ένα έναυσμα ή βάζοντας τα να ακούν συγκεκριμένη μουσική καθώς γράφουν)
 -Δημιουργία έμμετρων και μη ποιημάτων 1 (τα παιδιά καλούνται να συνθέσουν ένα ποίημα παραθέτοντας τους κάθε φορά διαφορετικές λέξεις)
 – Δημιουργία ποιημάτων 2( τα παιδιά καλούνται να γράψουν κάποιους στίχους παρατηρώντας ένα πίνακα ή μία εικόνα)
 – Παιχνίδια αφήγησης( καλούνται να περιγράψουν ένα μέρος, μια τοποθεσία, χωρίς να ονοματίζουν ποιο ακριβώς είναι αυτό χρησιμοποιώντας στην περιγραφή τους όλες τις αισθήσεις εκτός από την όραση)
-Σύνθεση παραμυθιών( τα παιδιά καλούνται να γράψουν μια ιστορία-παραμύθι όπου το κάθε παιδί γράφει μία σειρά-πρόταση ως συμπλήρωση των προηγούμενων και το παραδίδει στον επόμενο ώστε να δημιουργηθεί μία ενιαία ιστορία )
 - «Τι θα έλεγε κανείς ΑΝ η ωραία κοιμωμένη δεν ξυπνούσε ποτέ με ένα φιλί;» - Αλλαγή του τέλους κάθε κλασσικού παραμυθιού( δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να αφηγηθούν ένα κλασικό παραμύθι και να ξαναγράψουν ”το τέλος” της ιστορίας  όπως το επιθυμούν.
-Ημέρα Φιλαναγνωσίας  Διότι τι είναι η γραφή δίχως την ανάγνωση της; και τι η ανάγνωση δίχως αυτή; 
 
Info
Διάρκεια:  1η περίοδος : Οκτώβριος  – Δεκέμβριος 2017
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1 ½ ώρα
Συμμετοχή: 10€ το μήνα
Ημέρες και ώρες  εργαστηρίου: Παρασκευή 17.30 - 19.00
 
 1η Συνάντηση – ενημέρωση
Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου & ώρα 20.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
 
Λόγω του περιορισμένου αριθμού παιδιών που μπορούν να συμμετάσχουν θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Πληροφορίες στο τηλ 25410- 25421  

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine