Νεα χρονια, νεοι στοχοι για τις ακαδημιες του ΑΠΣ «Πανθρακικος»

Η ενίσχυση των ακαδημιών αλλά και η άνοδος της αντρικής ομάδας στο Α’ τοπικό οι βασικοί εξ αυτών - Γιώργος Μπάρκουλας, αντιπρόεδρος ΑΠΣ «Πανθρακικός» «Θέλουμε ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτή τη νέα προσπάθεια, όπως έκανε στο παρελθόν για τον Πανθρακικό»

Νέα χρονιά, νέο κάλεσμα προς το σύνολο της τοπικής κοινωνίας να δώσει το «παρών» στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ροδόπης, απευθύνει ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Πανθρακικός, ήτοι ο Ερασιτέχνης Πανθρακικός, ο οποίος απουσία της πάλαι ποτέ μεγάλης ομάδας της πόλης μας, ανέλαβε να σηκώσει το όνομα και την ιστορία της πράσινης φανέλας.
 
Έχοντας καταστήσει σαφές, στο πέρασμα των προηγούμενων μηνών, ότι ουδεμία σχέση φέρουν με την ΠΑΕ Πανθρακικός το Δ.Σ. της ομάδας, καλωσορίζει την νέα χρονιά, θέτοντας νέους στόχους και επενδύοντας στο ντόπιο δυναμικό και στα ποδοσφαιρικά ταλέντα του μέλλοντος.
 
Βασικός στόχος των ακαδημιών του Ερασιτέχνη Πανθρακικού είναι να φέρει νέο αίμα στις τάξεις τους, θέτοντας το ποδόσφαιρο στην κορυφή των επιλογών για τους μικρούς μας συμπολίτες. Οι εγγραφές στις ακαδημίες έχουν ήδη ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου και συνεχίζονται καθημερινά, στο προπονητικό κέντρο του Κικιδίου, από τις 15:30 έως και τις 18:30. Φέτος οι ακαδημίες, αριθμούν πέντε συνολικά τμήματα, το τμήμα των bambini, προ junior, junior, το παιδικό και την αντρική ομάδα, δίνοντας τη δυνατότητα σε παιδιά τεσσάρων ετών και μεγαλύτερα να γνωρίσουν το άθλημα του ποδοσφαίρου.
 
Για το τμήμα των bambini η μηνιαία συνδρομή ανέρχεται στα 20 ευρώ και για όλα τα υπόλοιπα τμήματα στα 30 ευρώ τον μήνα, ωστόσο όσοι επιλέξουν την ετήσια συνδρομή θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν δωρεάν τον σάκο με τον απαραίτητο εξοπλισμό της ομάδας. 

Οι καλύτερες εγκαταστάσεις και το έμπειρο προπονητικό team  

«Φετινός στόχος των ακαδημιών είναι να κρατήσουμε τα παιδιά μας, αλλά και να ενισχύσουμε τις ακαδημίες με καινούργια μέλη» τόνισε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο αντιπρόεδρος της ομάδας κ.Γιώργος Μπάρκουλας, εξηγώντας πως οι εγκαταστάσεις που έχουν στην διάθεσή τους, όπως το προπονητικό κέντρο, είναι πρότυπες αλλά και οι καλύτερες στην Ροδόπη, ενώ τα αντίστοιχα ισχύουν και για το προπονητικό team της ομάδας, το οποίο αποτελείται από έμπειρους προπονητές, μεταξύ των οποίων και ο κ.Φίλιππος Αϊβάζης που όπως τόνισε είναι «σημαία του Πανθρακικού».
 

«Περιμένουμε τους γονείς να μας προτιμήσουν. Κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια να κρατήσουμε την ακαδημία και γι’ αυτόν τον λόγο καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα παιδιά που θα ενταχθούν στην οικογένεια μας, να ξέρουν ότι θα παίξουν ποδόσφαιρο» συνέχισε ο κ. Μπάρκουλας επισημαίνοντας πως πέραν των προπονήσεων κάθε εβδομάδα τα μέλη των ακαδημιών θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν στην πράξη τα όσα μαθαίνουν, συμμετέχοντας στους αγώνες που θα διοργανώνονται κάθε Κυριακή, αλλά και στα περιφερειακά πρωταθλήματα στα οποία θα συμμετάσχουν και φέτος. 

Στόχος ο τελικός του κυπέλλου 

Σε ό,τι αφορά την αντρική ομάδα, στόχος του Δ.Σ. είναι ο πρωταθλητισμός και η άνοδός της στο Α’ τοπικό της ΕΠΣ Θράκης, θέτοντας από ‘κει και έπειτα νέους στόχους. «Έχουμε βάλει σαν στόχο, αν μπορέσουμε, να φτάσουμε και στον τελικό του κυπέλλου» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ομάδας, για να επισημάνει πως οι απαιτήσεις του κόσμου από τον Πανθρακικό είναι μεγάλες αλλά και σύμφωνες με τις απαιτήσεις των ίδιων των μελών της ομάδας.  «Φέτος είμαστε από τις λίγες ομάδες στα τοπικά πρωταθλήματα, που κατά 99,9% αποτελείται από παιδιά του νομού μας» τόνισε « είναι η μόνη χρονιά φέτος που δεν στηριζόμαστε στους φοιτητές, δίχως, φυσικά, να απαξιώνουμε καθόλου τους φοιτητές της πόλης μας και την συμβολή τους στην ομάδα.  Στην ομάδα μας έχουμε 24 ποδοσφαιριστές αυτή τη στιγμή, και από αυτούς φοιτητές είναι οι 3. Επίσης φέτος προωθήθηκαν 5 παιδιά από την ακαδημία στην αντρική ομάδα όπου και θα αγωνίζονται ως βασικοί. Πρόκειται για παιδιά 15 χρονών, στα οποία πιστεύουμε, όπως γενικότερα πιστεύουμε ότι θα έχουμε μια καλή πορεία». 

Την Κυριακή το πρώτο φιλικό απέναντι στην ομάδα του Ιάσμου 

Την προσεχή μάλιστα Κυριακή, το ποδοσφαιρόφιλο κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στην πρώτη εμφάνιση της φετινής ομάδας, στον φιλικό αγώνα που θα διεξαχθεί στις 17:00 το απόγευμα στο ΔΑΚ, απέναντι στην ομάδα του Ιάσμου. «Καλούμε τον κόσμο να έρθει να μας δει, γιατί θέλουμε τη στήριξη του. Χωρίς τη στήριξη του κόσμου δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα» υπογράμμισε ο κ. Μπάρκουλας καλώντας τον κόσμο να «αγκαλιάσει» τη νέα αυτή προσπάθεια, όπως αγκάλιασε τον Πανθρακικό τα προηγούμενα χρόνια.

Με «σύμμαχο» την κοινωνία 

Η νέα αυτή προσπάθεια ωστόσο δεν αφορά μόνο τους πολίτες της Ροδόπης αλλά και το σύνολο των φορέων και δη της αυτοδιοίκησης, οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στο πρώτο κάλεσμα του νέου Δ.Σ. το περασμένο καλοκαίρι. Αυτό επισήμανε κλείνοντας και ο κ. Μπάρκουλας εξηγώντας πως παρά την μεγάλη κινητοποίηση κανένας εκ των επαγγελματιών, των φορέων και των τοπικών αρχών, δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της 20ης του Ιούνη, πλην των ΜΜΕ που έδωσαν το παρών, τονίζοντας ωστόσο πως «εμείς θα συνεχίσουμε και ελπίζουμε πως θα τους δούμε έστω στο γήπεδο».
 
Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της ομάδας ο κ.Μπάρκουλας έκανε γνωστό πως έχει εκδοθεί κουπόνι στήριξης της τάξεως των 15 ευρώ για κάθε ενδιαφερόμενο, με το οποίο θα μπορεί κάποιος να παρακολουθεί και τους αγώνες της ομάδας, ενώ θετικό κλίμα υπάρχει και από τον επαγγελματικό κόσμο της πόλης, σε ό,τι αφορά το κομμάτι των χορηγιών προς την ομάδα. «Εμείς θέλουμε τη στήριξη του επαγγελματικού κόσμου της πόλης, γιατί αν στηριχτεί ο Πανθρακικός και φτάσει εκεί που ήταν, θα έχει όφελος και η πόλη»  υπογράμμισε κλείνοντας ο ίδιος. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.