Πέντε πράγματα που μας έμαθε το Game of Thrones για τη ζωή στην Κομοτηνή

09.09.2017 22:48

Αλήθειες βγαλμένες από τη ζωή... ή και όχι

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Η ολοκλήρωση της 7ης σεζόν του Game of Thrones  εκτός από το ότι μας άφησε με το στόμα ανοιχτό μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε γιατί βλέπουμε αυτή τη σειρά τόσο φανατικά... Μα γιατί  μας έκανε να καταλαβαίνουμε καλύτερα τη ζωή στην Κομοτηνή. Ναι, αγαπητέ αναγνώστη μην παραξενεύεσαι, το GoT υπήρξε σχολείο για μας, υπήρξε το φως που φώτισε τα σκοτάδια μας, το σου στο προφιτερόλ μας...

Και για να γίνουμε πιο σαφείς, τσέκαρε πέντε πράγματα που μας έμαθε το GoT για τη ζωή στην Κομοτηνή.

1. Ακόμη και η φωτιά του δράκου δεν είναι τίποτα μπροστά στον καύσωνα της Κομοτηνής


Ναι, ναι ξέρουμε... κάποιοι φίλοι από τη Λάρισα θα αντιδράσουν σε αυτό, βλέποντας όμως τους δύσμοιρους τους Τάρλι να γίνονται φλαμπέ από την φωτιά του δράκου και έξω να έχει σαραντάρια, σίγουρα ταυτιστήκαμε. Μόνο που με τους Τάρλι ήταν μια και έξω η φάση. Φυσήξτε, καείτε, τελειώσατε. Εμείς ολόκληρο καλοκαίρι ψηθήκαμε, τσουρουφλιστήκαμε και τελειωμό δεν είχε το βασανιστήριο. Και δώσ' του καύσωνας και δώσ' του ιδρώτας και δώσ' του καυτός αέρας να σου καίει το πρόσωπο... Ευτυχώς που υπάρχει και το Φανάρι και ρίχναμε καμιά βουτιά...
 

2. Ποτέ μην πας σε γάμο αν δεν ξέρεις ποιοι παντρεύονται και ποιοι είναι οι καλεσμένοι


Το καλοκαίρι είναι η περίοδος που όλο και σε κάποιο γάμο θα είσαι καλεσμένος. Υπάρχει δε ένα είδος γάμου που ακούει στο όνομα ο γάμος του τριτο-τέταρτο ξαδέλφου. Μιλάμε για εκείνον τον γάμο που παντρεύεται κάποιος μακρινός συγγενής που μόλις και μετά βίας θυμάσαι. Κι όμως για κάποιο λόγο οι γονείς σου επιμένουν πως πρέπει να δόσεις βροντερό παρόν. Αν αυτός ο γάμος μάλιστα γίνεται στη Θράκη, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι το γλέντι μάλλον γρήγορα θα εξελιχτεί σε λαϊκό παναΐρ.

Πριν αρχίσεις να αναρωτιέσαι που είναι το κακό θα σε συμβουλεύαμε να θυμηθείς το πάθημα της οικογένειας Σταρκ. Δεν λέμε πως θα καταλήξεις να βλέπεις τα ραδίκια ανάποδα, όμως σίγουρα η θεία που κάθεται δίπλα σου και έχεις να τη δεις από τότε που  το τηλεκοντρόλ θεωρούταν τεχνολογική επανάσταση είναι ικανή να σου φορέσει το πουκαμισάκι με τα μακριά μανίκια που κουμπώνει από πίσω.
 

3. Σαν τη φοιτητική ζωή της Κομοτηνής δεν έχει

 
Επιτέλους ο Σαμ Τάρλι πέρασε στο πανεπιστήμιο του Westeros! Και τις παρέες του είχε και γκομενάκι έριξε και ιδιαίτερο διάβασμα δεν έριξε... Όμως αγαπητέ αναγνώστη ας είμαστε ειλικρινείς, είναι φοιτητική ζωή αυτή; Όλη μέρα αγγαρεία, σκατά (για να μην ξεχνάμε και το κλασικό "και επιστήμονας να είσαι σκατά θα καθαρίζεις") και διάβασμα; Πού είναι οι πεντάωροι καφέδες, πού είναι οι έξοδοι μετά τα μεσάνυχτα, πού είναι τα αυθόρμητα πάρτυ στο σπίτι του κολλητού; Όποιος υπήρξε φοιτητής στην Κομοτηνή σίγουρα καταλαβαίνει πού το πάμε... Λέτε γι' αυτό να τα παράτησε στο τέλος και ο Σάμ;4. Ο κολλητός κουβαλητής των εξετάσεων, Χόντορ!

 
Η αλήθεια είναι πως τρέφουμε μια ιδιαίτερη συμπάθεια για αυτόν τον αγαθό γίγαντα. Θα θέλαμε τελικά να είναι αυτός που θα κάτσει στον σιδερένιο θρόνο αλλά δυστυχώς ο George RR Martin είχε άλλα σχέδια. Παρόλα αυτά η πορεία του Χόντορ, έτσι όπως σε κάθε σκηνή είχε τον ρόλο να μεταφέρει στις πλάτες του τον Μπραν, μάς θύμισε κάτι εξεταστικές που πηγαίναμε να δώσουμε μάθημα χωρίς να έχουμε ανοίξει βιβλίο. Τότε ήταν που επιστρατεύαμε τον κολλητό των εξετάσεων (ναι υπάρχει αυτή η ειδική κατηγορία φίλων) για να μας κουβαλήσει. Και αυτός δεν έφερνε καμιά αντίρρηση. Έλεγε Χόντορ και κατέθετε ψυχούλα στο χαρτί για να περάσεις εσύ, ο τεμπέλης Μπραν, το μάθημα (ποιος είπε ότι η κοινωνία του Westeros δεν είναι ταξική;). Αυτός ήταν ο Χόντορ και το απέδειξε στο τέλος. Θυσιάστηκε για να πάρεις εσύ πτυχίο… Χόντορ!


5. Καλύτερα από τη Θράκη, παρά Ντοθράκι

 
Δεν ξέρουμε αν ο George o RR Martin είχε υπόψη του ότι, όπως και οι Ντοθράκι,  οι Θράκες ήταν φημισμένοι ιππείς και τα άλογα τους ονομαστά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η σχέση Θράκη-Ντοθράκι στους κύκλους της γκεϊμοφθρονολογίας αυτή τη στιγμή αποτελεί το μεγαλύτερο μυστήριο. Πολλοί επιστήμονες του κλάδου ασχολούνται με το θέμα χωρίς να καταφέρουν να δώσουν κάποια επιστημονικώς αποδεδειγμένη απάντηση.

Όπως και να έχει πρέπει να το παραδεχτούμε, δεν είναι εύκολα πράγμα να είσαι Ντοθράκι. Όλη μέρα καβάλα στο άτι, με κάτι δρεπάνια που θα ζήλευε ακόμη και ο Κουτσούμπας και ημίγυμνος βρέξει χιονίζει,  πώς να μην τεζάρεις με μια απλή ίωση (βλ. Carl Drogo); Από την άλλη, την Θράκη δεν τη σκιάζει Καλίσι καμιά. Έχει πολεμήσει και συνεχίζει να πολεμά με δράκους. Μέχρι τώρα έχει βρει νικήτρια και συνεχίζει ακάθεκτη... Γι' αυτό σου λέω καλύτερα απ' τη Θράκη, παρά Ντοθράκι!ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine