Διαμαρτυρία για κενά στα σχολεία και το πρόγραμμα του ΙΕΠ για τα νηπιαγωγεία

14.09.2017 08:09

Κωνσταντίνος Μαρκενδούδης

Από μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες»

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας
Εκπαίδευσης Ροδόπης, για τα κενά που υπάρχουν ακόμη στα σχολεία αλλά και για το πιλοτικό πρόγραμμα του ΙΕΠ για τα νηπιαγωγεία πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες».
 
Η διπλή διαμαρτυρία ήταν σαν συνέχεια των προηγούμενων, όσο αφορά τόσο τα κενά, που έχουν μειωθεί κατά τι, από 55 σε 48, όσο και το θέμα του ΙΕΠ, για το οποίο η ενημέρωση είναι εξαιρετικά περιορισμένη.
 
Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες» κ. Στέφανος Μακρυγιάννης, υπάρχουν ακόμα πολλά κενά τόσο στην ειδική αγωγή όσο και σε ειδικότητες, και αυτά πρέπει να καλυφθούν.
 
Για αυτό και ζήτησαν από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη των κενών, ζητώντας την διαβεβαίωσή του ότι έχει αποστείλει όλα τα κενά που θεωρούν ότι υπάρχουν και ότι έχει ζητήσει εγγράφως την πλήρωσή τους από το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να μεταφέρεται η ευθύνη και να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες.
 
Παράλληλα οι δάσκαλοι ζητούν να υπάρξει ενημέρωση για το πιλοτικό πρόγραμμα του ΙΕΠ για τα νηπιαγωγεία, για το οποίο γνωρίζουν ελάχιστα πράγματα, πέρα των συνθηκών εργασίας, όμως δεν γνωρίζουν τίποτα για τις επιμέρους δράσεις που αναφέρονται στην προκήρυξη για την παρέμβαση.
 
«Μας ανησυχούν και τα δύο, και ότι δεν περιλαμβάνονται όλες οι μητρικές γλώσσες καθώς και οι σχέσεις εργασίας που εισάγονται στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο» σημείωσε ο κ. Μακρυγιάννης.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine