Δημοσια Επιστολη Διαμαρτυριας προς τον κ. Ιλχαν Αχμετ

Παρασκευή 15  Σεπτεμβρίου 2017
 
Κύριε βουλευτά του άγνωστου πολιτικού φορέα,
 
Η εξώδικη επιστολή που μου έχετε στείλει για την στάση και θέση που κράτησα και  συνεχίζω να κρατώ στο θέμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων των Αλεβητών και της  αναφοράς μου στο προσωπικό μου ιστολόγιο στην ομιλία σας, είναι πολιτικά απαράδεκτη.
 
Στις  ενέργειες  και  δηλώσεις  σας  κατά των Αλεβητών που δεν «συμμορφώθηκαν» και δεν παρευρέθηκαν στις  εκδηλώσεις που εσείς  ως  βουλευτής –  ηγέτης και  ανώτερο πολιτικό πρόσωπο συμμετείχατε,  αναφερθήκατε στην ομιλία σας με απαράδεκτο τρόπο στους  κατοίκους  της  περιοχής και τους κατηγορήσατε για απόσχιση, συκοφαντία  κ.α, επειδή  τόλμησαν να διοργανώσουν την δική τους  θρησκευτική  και πολιτιστική  εκδήλωση την επόμενη  εβδομάδα προσπαθώντας  με τις  δηλώσεις σας να διχάσετε τους κατοίκους  της  περιοχής αλλά και συνολικότερα την μειονότητα της Θράκης.
 
Συγκεκριμένα, αναφερόμενος  στους 1000 και παραπάνω κατοίκους που διοργάνωσαν εκδήλωση πάλης κι άλλες Αλεβήτικες εκδηλώσεις  θρησκευτικού  περιεχομένου στις 4, 5 και  6 Αυγούστου λέτε: «Η μειονοτική κοινωνία είναι  ανεκτική. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να εκφυλίζει  μια υπάρχουσα κουλτούρα και πίστη. Ως εκ τούτο  ποτέ δεν επιτρέπει η μειονότητα την αναταραχή λόγο  συκοφαντίας και απόσχισης»
 
Διαμαρτύρομαι  δημόσια για την εξώδικη επιστολή σας διότι, σχολιάζοντας την  ομιλία  σας  υπερασπίστηκα  το δικαίωμα μιας θρησκευτικής  κοινότητας  να  διοργανώνει  όπως αυτή θεωρεί  σωστό πολιτιστικές εκδηλώσεις που της ανήκουν ιστορικά και όχι για προσωπικό πολιτικό συμφέρον όπως ενεργείτε εσείς.
 
Η  αριστερά κι ο Σύριζα ανέκαθεν στήριζαν και θα συνεχίσουν να στηρίζουν  όλους  εκείνους που δεν τους δίνεται η  δυνατότητα έκφρασης και λόγου από  οποιοδήποτε  κατεστημένο μέσο ενημέρωσης αλλά και την ελευθερία του συναθροίζεσαι για να τελέσουν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις τους.
 
Σας υπενθυμίζω ότι, η ελευθερία λόγου  κι έκφρασης  είναι  κατοχυρωμένη  στο σύνταγμα  της  χώρας μας.
 
Η προσπάθεια φίμωσης, εκφοβισμού και απειλής που εκτοξεύετε προς το πρόσωπο μου με σκοπό να φιμωθεί  και η φωνή των Αλεβητών μέσο εμού δεν θα βρει αντίκρισμα στην κοινωνία των Αλεβητών αλλά ούτε πρόκειται  εγώ  προσωπικά να πάψω να εκφράζομαι πολιτικά όπως εγώ επιθυμώ. 
 
Σας επιστρέψω λοιπόν την εξώδικη επιστολή σας, ως πολιτικά ανήθικη.
 

*Ο Κιαμηλ Σιτζακ Εμιν είναι στέλεχος του Σύριζα Ροδόπης.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.