Παιδικους σταθμους για ολους ζητα ο Συλλογος Γυναικων Ροδοπης

Αναδιανομή 10.000 vouchers ανακοίνωσε η ΕΕΤΑΑ

Να γίνονται δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς όλα τα παιδιά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αλλά και την στήριξη της προσχολικής παιδείας από το Υπουργείο παιδείας, ζητά ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης, με αφορμή και το γεγονός ότι σε όλη την Ελλάδα 55.000 παιδιά αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα της  Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).
 
Μέλη του Συλλόγου βρέθηκαν την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου έξω από την εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΕΜΕΑ για τους νέους γονείς, ενημερώνοντας για την κατάσταση που επικρατεί και για τα αιτήματά τους. 
 
Όπως αναφέρουν, στον Δήμο Κομοτηνής, το Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης (ΚΕΜΕΑ) έκανε δεκτές όλες τις αιτήσεις που του υποβλήθηκαν. Όμως θεωρούν πως είναι γεγονός  ότι πολλοί γονείς δεν έκαναν αιτήσεις για τα παιδιά τους επειδή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις, κι έτσι κατέφυγαν σε ατομικές λύσεις, ενώ παραμένει το πρόβλημα της μη ύπαρξης στην πόλη μας  δημόσιου βρεφονηπιακού σταθμού, για βρέφη και νήπια κάτω των δυόμιση ετών. 

Γιάννης Γκαράνης «Το Υπουργείο να αναλάβει τις ευθύνες του» 

Να υπενθυμίσουμε πως στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου φέτος έχουν εγγραφεί μέσω του προγράμματος 185 παιδιά, τα οποία όμως είναι δραματικά λιγότερα από ό,τι πέρυσι, όταν είχαν φτάσει τον αριθμό των 325 παιδιών.
 
Ερωτηθείς για το θέμα ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ. Γιάννης Γκαράνης, σημείωσε πως περιμένουν το Υπουργείο να αναλάβει τις ευθύνες του και να κάνει, όπως έχει υποσχεθεί, μια δεύτερη επιλογή των παιδιών στο πρόγραμμα, κάτι που αφορά όχι μόνο την Κομοτηνή αλλά και όλη τη χώρα. «Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, θεωρώ ότι το Υπουργείο πρέπει να το δει με σεβασμό στην οικογένεια γιατί οι παιδικοί σταθμοί είναι ένα κοινωνικό μέτρο που βοηθούν και τους γονείς και τα παιδιά» κατέληξε ο κ. Γκαράνης. 

Αιτήσεις μέχρι 27 Σεπτεμβρίου για αναδιανομή vouchers 

Λίγες ώρες αργότερα η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) ανακοίνωσε την αναδιανομή περίπου 10.000 μη χρησιμοποιηθέντων vouchers για την εξασφάλιση θέσης σε παιδικό σταθμό, έπειτα από σχετική εντολή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση.
 
Οι ωφελούμενοι γονείς, που ενώ είχαν όλα τα δικαιολογητικά, δεν έλαβαν voucher τον Ιούνιο, επειδή εξαντλήθηκε ο προϋπολογισμός, καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση για την συμμετοχή στην αναδιανομή των μη χρησιμοποιηθέντων vouchers.
 
Η αναδιανομή θα γίνει με βάση αυστηρά τη μοριοδότηση που έλαβαν όλοι τον Ιούνιο, με την απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν εξασφαλίσει θέση σε παιδικό σταθμό δημόσιο ή ιδιωτικό.
 
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι μέχρι της 27 Σεπτεμβρίου 2017 και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμβουλευτούν την ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (https://www.eetaa.gr/).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.