Μια οφειλομενη απαντηση – του Σταματη Σακελλιωνα – στον κυριο Πεταλωτη

Στην λίστα των αντιδρώντων στην ανάρτηση του πρώην υφυπουργού και ο Συντονιστής Ν.Ε. Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ

Θέση στη «διαμάχη» μεταξύ Δημήτρη  Χαρίτου και Γιώργου Πεταλωτή με αφορμή σκέψεις του δεύτερου για το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής, παίρνει με ανακοίνωσή του και ο Συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Σταμάτης Σακελλίων.
 
Ο κ. Σακελλίων εμμένει στην άποψη που εκφράστηκε δια στόματος του δημάρχου Κομοτηνής στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, ότι  οι τελευταίες εξελίξεις «δείχνουν πολιτική βούληση» εκ μέρους της κυβέρνησης και ειδικότερα του κ. Ξανθού, επισημαίνοντας πως πρόκειται για το στοιχείο που έλειπε «από τις κυβερνήσεις στις οποίες μετείχε ο κ. Πεταλωτής». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Σακελλίων έχει ως εξής: 

Με αφορμή τα όσα δηλώσατε για το νέο Νοσοκομείο οφείλω να θέσω κάποια ζητήματα και γενικότερης υφής στο κομμάτι της δημόσιας υγείας. Ήδη από τον ιδρυτικό νόμο του ΕΣΥ υπήρχε η πρόβλεψη για την πρωτοβάθμια δομή της δημόσιας υγείας. Έπρεπε να περάσουν πάνω από 35 χρόνια για να έχουμε σήμερα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τις πρώτες μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας δημόσιου χαρακτήρα. Γιατί; Μα γιατί οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. απλώς δεν είχαν την πολιτική βούληση για να προχωρήσουν σε αυτό το σημαντικό βήμα. Γιατί είχαν μια άτυπη συμφωνία με τους ιδιώτες γιατρούς στενή τους εκλογική πελατεία. Στα χρόνια της κρίσης οι δημόσιες δομές υγείας λοιδορήθηκαν όπως άλλωστε κάθε τι δημόσιο, κλινικές έκλειναν και οι προσλήψεις ήταν μια άγνωστη λέξη. Από το 2015 ξεκίνησε μια τιτάνια προσπάθεια αποκατάστασης των πληγών που άνοιξε η κρίση και οι πολιτικές των κομμάτων που είχαν κυβερνήσει στο σώμα των δημόσιων δομών υγείας. Έχουν γίνει οι περισσότερες προσλήψεις  στο ΕΣΥ από την δεκαετία του 80. Το Νοσοκομείο Κομοτηνής από άποψη στελέχωσης είναι σαφώς σε καλύτερη θέση σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Όσον αφορά στο νέο Νοσοκομείο ο σύντροφος Ανδρέας Ξανθός καίτοι βουλευτής Ρεθύμνου προέκρινε την Κομοτηνή ως τον τόπο που θα γίνει πράξη η δωρεά του ιδρύματος Σ.Ν. Αυτό δείχνει πολιτική βούληση. Μια πολιτική βούληση που οι κυβερνήσεις στις οποίες μετείχε ο κύριος Πεταλωτής απλά δεν την είχαν. Όσο για τους «πετροβολητές» ας τους αναζητήσει αλλού, σε άλλους χώρους και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ γενικά και ειδικότερα στον ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.