Διήμερο Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής στο ΙΘΤΠ

28.09.2017 11:53

Στις 16 και 18 Οκτωβρίου

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Σεμινάριο δημιουργικής γραφής θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης κατά τις ημέρες 16 και 18 Οκτωβρίου. Το σεμινάριο θα είναι 4ωρης διάρκειας για κάθε μέρα, από τις 17.00 έως τις 21.00 και εισηγήτριά του θα είναι η κ. Βασιλική Στρώλη,  MSc στη Δημιουργική Γραφή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. 

Περιγραφή σεμιναρίου 

Τι σημαίνει «δημιουργική γραφή» και ποιος ο ρόλος της στη ψυχολογία ενός ανθρώπου από τη μικρή ηλικία; Με ποιον τρόπο η συγγραφή επηρεάζει θετικά  την αυτοπεποίθηση  και το πνεύμα ενός ανθρώπου και με ποιον τρόπο τον οδηγεί στη φιλαναγνωσία; Το σεμινάριο αποτελεί μια προσπάθεια απάντησης των παραπάνω ερωτημάτων με κεντρικό άξονα τη διδασκαλία της δημιουργικής γραφής σε παιδιά και ενήλικους. Γενικότερα αφού πραγματοποιηθεί μια πρώτη γνωριμία με τη δημιουργική γραφή θα ανιχνευτούν μέθοδοι και εργαλεία διδασκαλίας της σε παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους και τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά τους.
 
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να προσφέρει χρήσιμες γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με τη δημιουργική γραφή και τη διδασκαλία της σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες. Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τη δημιουργική γραφή και θα ανιχνεύσουν τρόπους διδασκαλίας της σε διάφορες ηλικιακές ομάδες. Παράλληλα μέσα από τη παραπάνω διαδικασία θα γίνει αντιληπτή η σύνδεση της δημιουργικής γραφής με τη φιλαναγνωσία. 

Θεματικές ενότητες 

- Γνωριμία με το αντικείμενο της δημιουργικής γραφής – Ιστορία γύρω από την διδασκαλία της γραφής
- Διαβάζοντας και γράφοντας ποίηση
- Γραφή και αφήγηση παραμυθιών
- Οξύνοντας την παρατηρητικότητα και την φαντασία
- Η πλοκή, ο χρόνος και ο χώρος μιας ιστορίας και η σημασία τους
- Ανάλυση, αποδόμηση και αναδημιουργία λογοτεχνικών χαρακτήρων
- Η συγγραφή σε σχέση με τη φύση
- Γραφή και αναπαράσταση ολόκληρων σκηνών και περιγραφή καταστάσεων
- Επικοινωνία μέσω του κειμένου
- αυτό-έκφραση  και αυτοπεποίθηση μέσω της δημιουργικής γραφής
 
Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, φοιτητές εκπαιδευτικών τμημάτων αλλά και σε όλους όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις και δεξιότητες αναφορικά με τη δημιουργική γραφή και τη διδασκαλία της.
 
Info
Πληροφορίες/εγγραφές: καθημερινά 10:00-13:00 και 18:00-21:00 στα τηλέφωνα 25410 29282 (πρωί)  25410 26635 (απόγευμα).
Κόστος συμμετοχής: 40€ το άτομο (ειδικές τιμές για φοιτητές και για όσους έχουν παρακολουθήσει παλαιότερα σεμινάρια του ΙΘΤΠ)
Στο τέλος του σεμιναρίου παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής όπου αναγράφονται αναλυτικά τα αντικείμενα που καλύφθηκαν.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine