«Ο Καραγκιόζης βοηθός απελευθερωτή της Θράκης»

04.10.2017 11:29

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης και το Θρακικό Θέατρο Σκιών

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης  στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων, οργανώνει ένα ακόμη πρόγραμμα για την καλύτερη γνωριμία και κατανόηση της τοπικής ιστορίας μας.
 
Σε συνεργασία με το Θρακικό Θέατρο Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη, παρουσιάζει την παράσταση καραγκιόζη με τίτλο «Ο Καραγκιόζης βοηθός απελευθερωτή της Θράκης».
 
Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα περιλαμβάνει πέρα από την παράσταση, επίσκεψη στην Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης, στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, και συμπλήρωση του ερωτηματολογίου του εκπαιδευτικού προγράμματος.
 
Στόχος του προγράμματος ενόψει και του εορτασμού της απελευθέρωσης της Ξάνθης, είναι τα παιδιά να γνωρίσουν την τοπική ιστορία, να κατανοήσουν τα γεγονότα, μέσα από μια ψυχαγωγική παράσταση.
 
Με τον καραγκιόζη θα γνωρίσουν τον αγώνα των Θρακιωτών, αλλά και τις προσωπικότητες που διαδραματίσανε καθοριστικό ρόλο, ώστε σήμερα να είμαστε ελεύθεροι.
 
Να  αντιληφτούν το χρόνο, όπως αυτός παρουσιάζεται μέσα από τα κτήρια που ήταν μάρτυρες αυτών των αγώνων.
 
Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου και οι εργασίες που θα κάνουν στο σχολείο και στο σπίτι θα ενδυναμώσει τη γνώση τους για την τοπική μας ιστορία.
 
Info
Ηλικία μαθητών: προσαρμοσμένο για όλες τις τάξεις του Δημοτικού
Διάρκεια προγράμματος: Από 90 έως 120 λεπτά
Αριθμός παιδιών ανά πρόγραμμα: έως 100
Κόστος προγράμματος: 3 ευρώ ανά μαθητή. 

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine