Το «Δεύτερο ζευγάρι φτερά» της Μαρίας Ψωμά-Πετρίδου παρουσιάζεται στην Κομοτηνή

06.10.2017 11:39

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στο στέκι της Πολιτιστικής

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Το βιβλίο της Μαρίας Ψωμά-Πετρίδου με τίτλο «Δεύτερο ζευγάρι φτερά» θα παρουσιάσει στην πόλη μας η Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο. Η βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει στην Παρασκευή 13 Οκτωβρίου και ώρα 7.30 στο στέκι του συλλόγου. Για το βιβλίο της αλλά και για τις Λέσχες Ανάγνωσης της Θεσσαλονίκης θα μιλήσει η ίδια η συγγραφέας. 

Το «Δεύτερο ζευγάρι φτερά»… 

Το βιβλίο της Μαρίας Ψωμά-Πετρίδου συνιστά μια απρόβλεπτη ιστορία στα όρια μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας, καλώντας τον αναγνώστη να την απολαύσει αισθητικά, αφήνοντάς τον ταυτόχρονα ελεύθερο να την αποκωδικοποιήσει σύμφωνα με τις δικές του ορίζουσες. Κι ενώ διαδραματίζεται σε ένα σύγχρονο προς εμάς περιβάλλον, όπου θα αναγνωρίσει κανείς στιγμές από την τρέχουσα ιστορία της χώρας αλλά και από την προσωπική ιστορία όλων μας, καταφέρνει να ασχολείται με ζητήματα που παραμένουν διαχρονικά έξω από την ιστορία και τις εποχές αφού απασχολούν διαρκώς τον άνθρωπο τόσο σε επίπεδο πνεύματος όσο και σε επίπεδο διεκπεραίωσης της καθημερινότητας.
 
«Ένας απροσδόκητος θάνατος πόσες ανατροπές μπορεί να επιφέρει; Αυτός που πεθαίνει ξαφνικά παύει και να υφίσταται; Οι δικοί του άνθρωποι πώς διαχειρίζονται ότι πέτυχε κι ότι άφησε στη μέση;
 
Όταν το νήμα της ζωής του Λευτέρη Σλίπερη κόβεται απρόσμενα στα 54 του χρόνια, η γυναίκα του η Λίνα βυθίζεται σε μια νύχτα σε αχαρτογράφητα νερά, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε σχέση με την επιχείρηση του άντρα της. Πυκνή ομίχλη σκεπάζει την μέχρι χθες διαυγή καθημερινότητα της. Οι συμπεριφορές συγγενών και συνεργατών μεταβάλλονται. Ίσκιοι από το παρελθόν εμφανίζονται απειλητικοί. Η κρίση στην οποία εισέρχεται η χώρα σκοτεινιάζει ακόμη περισσότερο το τοπίο. Αβεβαιότητα, ανασφάλεια και άγνοια σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την ίδια και τον γιό της. Θα καταφέρει να παλέψει για διέξοδο; Ο Λευτέρης θα της δώσει το χέρι του; Κι ο Κωνσταντής τι θέση θα πάρει; Θα αποκοπεί ή θα συνδεθεί;».

…και η Μαρία Ψωμά-Πετρίδου 

Η Μαρία Ψωμά - Πετρίδου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή «Ισόβια Θητεία» το 2006, από τις εκδόσεις Ερωδιός και τη συλλογή διηγημάτων «Και να βρεθεί θα με κυνηγάει» από τις εκδόσεις «Παράξενες Μέρες».

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine