«Συννεφιασμένη» Κυριακή, με απόντες Κτηνιάτρους!

10.10.2017 10:57

Του Αντώνη Λιάπη

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Τη δική του μαρτυρία επί του θανάτου ενός μικρού κουταβιού, από διερχόμενο αυτοκίνητο στην περιοχή της Εκτενεπόλ κατέθεσε δια του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook ο συμπολίτης μας κ. Αντώνης Λιάπης. Ένας συμβάν που στάθηκε αφορμή ωστόσο να καταγράψει τόσο προβλήματα και ελλείψεις που αφορούν στη διαχείριση τραυματισμένων ζώων, όπως η έλλειψη κτηνιάτρου «σε επιφυλακή» που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει πρόταση για υιοθέτηση από πλευράς των επαγγελματιών του χώρου, όσο και το χιλιοειπωμένο φαινόμενο των οδηγών που επιταχύνουν επικίνδυνα για τις ζωές ακόμα και των ανθρώπων, σε συγκεκριμένους δρόμους εντός πόλης, μεταξύ των οποίων και η περιοχή που έλαβε χώρα το συμβάν, απουσία ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές. 

Το σχόλιο του κ. Λιάπη έχει ως εξής:

Σήμερα το πρωί στις 8, μία αθώα ψυχούλα, άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο στην περιοχή της Νέας Μοσυνούπολης (ΕΚΤΕΝΟΠΟΛ) (οδός Αν. Παπανδρέου). Εποχούμενο ασυνείδητο κάθαρμα με μεγάλη ταχύτητα (πιθανότατα μεθυσμένος), χωρίς να ελαττώσει ή να παρακάμψει το πέντε μηνών σκυλάκι, το εκσφενδόνισε στην άκρη του δρόμου...Ούτε καν σταμάτησε! Στους ύστατους λυγμούς του κουταβιού, προσέτρεξε η Ζωή Μερτζιανίδου, και ξεκίνησε η επείγουσα αναζήτηση κτηνιάτρου. Δυστυχώς, κινητά τηλέφωνα τριών  κτηνιάτρων της Κομοτηνής ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΝ. Πριν γίνει κλήση και σε τέταρτο κτηνίατρο το κουτάβι, έχασε τις αισθήσεις του και πέθανε. ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΕ ΜΗ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. Ο κτηνίατρος δεν είναι απαραίτητος μόνο για τα εμβόλια, το μοδάτο κούρεμα, τα λουράκια, τα παιχνιδάκια και τις βιταμινούχες κροκέτες... Επειγόντως, πρέπει να συνεννοηθούν μεταξύ τους ΟΛΟΙ ή έστω κάποιοι από αυτούς και να ορισθεί ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ, να είναι διαθέσιμος σαββατοκύριακα και μη εργάσιμες ώρες. Έχουν χαθεί πολλές ζωές σκυλιών, δεσποζόμενων και μη, από τηλέφωνα που δεν απαντούν τα σαββατοκύριακα. Επίσης, το σταθερό τηλέφωνο του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής, θα πρέπει να έχει εκτροπή στο κινητό του εκάστοτε υπεύθυνου κτηνιάτρου ή άλλου υπευθύνου. Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος κ. Ι. Μουρτίδης παρακαλούνται να το διευθετήσουν το συντομότερο δυνατόν. Και, τέλος, η τροχαία καλό θα είναι να κάνει αλκοτέστ και στην περιοχή αυτή (οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δεν έγινε ποτέ...), όπου οι ταχύτητες από μεθυσμένους οδηγούς, είναι μεγάλες...Σήμερα, αθώο σκυλάκι, αύριο κάποιο αθώο παιδάκι.
 
Υ.Γ..: Αξίζει να αναφέρουμε ότι άμεση ήταν η αντίδραση του νέου αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Μουρτίδη προς το συγκεκριμένο σχόλιο, ο οποίος, όπως μας πληροφόρησε ο κ. Λιάπης, όταν  του έθεσε το σοβαρό ζήτημα του εφημερεύοντος κτηνιάτρου, διαβεβαίωσε ότι από τις αρχές του 2018, θα υπάρχει σε ετοιμότητα κτηνίατρος του κυνοκομείου Κομοτηνής σε 24ωρη βάση.
 
Μπράβο, τόσο στον κ. Λιάπη που ανοίγει έναν νέο δρόμο στο φιλοζωικό  κίνημα, σύμφωνα με τον οποίο  εκείνο που πρωτεύει είναι η πράξη και η λογική. Ο αγώνας για την καθιέρωση πρακτικών που θα  εξασφαλίζουν, σε ζώα και πολίτες, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Και συγχαρητήρια και στον κ. Μουρτίδη που υιοθέτησε τη συγκεκριμένη πρόταση και αντέδρασε αμέσως, υιοθετώντας, ακούγοντας δηλαδή,  χωρίς την εκ προιμίου απαξίωση κάθε πρότασης που προέρχεται από την κοινωνία των πολιτών.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine