Περί διαβάσεων και φαναριών …

11.10.2017 10:26

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Σε συνέχεια του σχετικού σχολίου – ρεπορτάζ που «γέννησε» η παράσταση Peace Talk για την υφιστάμενη εικόνα της Κομοτηνής αλλά και το πώς την ονειρεύονται οι πολίτες της, έρχεται το σχόλιο του συμπολίτη μας Μιχάλη Ζερβούλη, ο οποίος σε σχετική ανάρτησή του κατέγραψε άλλο ένα εκ των προβλημάτων που αφορούν της καθημερινότητας όλων μας.
 
Όπως έγραψε ο ίδιος «Κομοτηνή, Λεωφόρος Ηρώων: σχολεία, φροντιστήρια, μαγαζιά, στρατόπεδα, κίνηση, πολλοί ασυνείδητοι οδηγοί, ατυχήματα.

10 ΜΗΝΕΣ χωρίς διαβάσεις πεζών, μιας κι έχουν σβηστεί από τα Χριστούγεννα. Κάτι φυσικό, αφού είχαν βαφτεί τον περασμένο Σεπτέμβρη-Οκτώβρη. Τον Αύγουστο, ο Δήμος Κομοτηνής, απλόχερα ..έβαψε 3 ολόκληρες διαβάσεις! Κι αυτές σβήνουν. Το ίδιο σχεδόν συμβαίνει σε πολλά σημεία της πόλης.

Δυστυχώς, οι διαβάσεις δεν είναι παλιά Πρυτανεία-Μέγαρο-Ιερά Μητρόπολη, και άλλα φαντεζί, μεγαλεπήβολα, προς επίδειξη έργα, για να πέσουν τα εκατομμύρια. ούτε αφορούν τον πολιτισμό και την παιδεία μας. Ή μήπως ναι;
Ααα και τα φανάρια για πεζούς στο κέντρο. Αυτός που τα ρύθμισε πρέπει να είναι επιεικώς άσχετος…

(Μιχ.Ζερβούλης ..σε περίπτωση που…)

Δίχως να εκφράσουμε καμία διαφωνία για τα όσα καταγράφει ο συμπολίτης μας, να αναφέρουμε απλά πως τις τελευταίες ημέρες εργασίες «ανανέωσης» των διαβάσεων πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στον δρόμο έμπροσθεν του εμπορικού κέντρου Κοsmopolis, όπως αντίστοιχα και μια σειρά εργασιών καλλωπισμού του περιβάλλοντα χώρου.

Θα μας πείτε πως βεβαίως ενδεχομένως την δεδομένη χρονική περίοδο υπάρχει μία κάποια διαθεσιμότητα σε ό,τι αφορά το προσωπικό καθαριότητας, ωστόσο δεν ξεχνάμε πως σε λιγότερο από ένα μήνα θα πραγματοποιηθεί στην  πόλη μας το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο παρουσία πρωθυπουργού, υπουργών κ.ο.κ. Γεγονός στο οποίο ενδεχομένως να οφείλεται ο «οργασμός» των προαναφερθέντων εργασιών, σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης, αν κρίνουμε τουλάχιστον από αντίστοιχες εικόνες που συνηθίζονται σε τέτοιες περιπτώσεις αναμονής επισήμων. Ν.Β. 

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine