Η βία ως κυρίαρχη παράμετρος της πολιτικής και η τροπολογία για την ταυτότητα του φύλου

12.10.2017 10:40

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Ο τίτλος του σχολίου θα μπορούσε να είναι και τίτλος Συνεδρίου του Δημοκριτείου, δεν είναι όμως… Μπορεί να γίνει στο μέλλον…
 
Είναι όμως η βία κυρίαρχη παράμετρος της πολιτικής σήμερα;
 
Η απάντηση είναι ΝΑΙ, σε όλους τους τόνους, γιατί η πολιτική σήμερα στην Ελλάδα των μνημονίων υφίσταται μόνον μέσα από συγκρούσεις, και αυτό δυστυχώς είναι βασική επιλογή της κυβέρνησης, που ναι μεν είναι αριστερή,  ναι μεν είναι διαχειρίστρια των πολιτικών λιτότητας που επιβάλλονται βιαίως σε μια χρεοκοπημένη χώρα, θέλει όμως να συνεχίσει να κυβερνά, και το παιγνίδι των συγκρούσεων είναι το πιο καλό της χαρτί.
 
Ετσι από την τράπουλα των προοδευτικών της χαρτιών κατά καιρούς ανασύρει διάφορα τραπουλόχαρτα, τα οποία όμως θα ήταν ιδιαίτερα γόνιμο σε κοινωνικό επίπεδο να μην τα «καίει», γιατί μας γυρίζει κοινωνικά χρόνια πίσω, κι αντί να επιλύει προβλήματα πυροδοτεί όλα τα συντηρητικά ανακλαστικά του καθημαγμένου νεοέλληνα και μηδενίζει  και τις πιθανότητες φυγής προς τα εμπρός, αυτό βέβαια σε πρώτη ανάγνωση.
 
Γιατί τώρα όλα αυτά; Γιατί πώς να χαρακτηρίσει κάποιος βήματα προόδου όπως η αναγνώριση της ταυτότητας του φύλου, που επιβάλλονταν να γίνει και για λόγους σύγκλισης με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, που ουσιαστικά απελευθερώνει και τους συμπολίτες που επέλεξαν διαφορετικά να βιώνουν την έννοια του φύλου τους, η οποία δεν ταυτίζεται οπωσδήποτε με το φυσικό τους φύλο, αυτό το καλό βήμα δεν χρειαζόταν  όμως να συνταιριασθεί οπωσδήποτε με συγκρούσεις. Με διάλογο και επεξηγήσεις ναι.
 
Γιατί δεν φανταζόμαστε ότι υφίσταται κάποιος μέγιστος κίνδυνος από τον συγκεκριμένο νόμο. Οι άνθρωποι πλειοψηφικά θα ακολουθούν αυτό που και απόλαυση για τους ίδιους γεννά στον δρόμο που χάραξε ο Αδάμ και η Εύα και το είδος αναπαράγει, η μόνη διαφορά με την τροπολογία είναι ότι δεν θα υπάρχει κανένας κοινωνικά απόκληρος για λόγους σεξουαλικών προτιμήσεων.
 
Πάντως τόσο ιερό μένος για το κρεβάτι, είναι αξιοσημείωτο. Όσο για το ηλικιακό όριο που θεωρήθηκε πρόωρο, επιστήμονες θαρρούμε έχουμε στην χώρα, και επιστήμονες έχει και η βουλή.
 
Πώς τώρα μεταξύ τους οι γιατροί που μετέχουν του ελληνικού κοινοβουλίου δεν συμφωνούν, αυτό αξιοπερίεργο είναι, μια και η επιστήμη δεν μπορεί να είναι κομματική!!!    

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine