Επιμορφωτικό σεμινάριο για την ψυχοκινητική πρακτική στο καθημερινό πρόγραμμα των υποδομών προσχολικής αγωγής από το ΚΕΜΕΑ

12.10.2017 12:13

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στο ΤΕΦΑΑ

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Το ΝΠΔΔ «Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής» και το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ συνδιοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Η ψυχοκινητική πρακτική στο καθημερινό πρόγραμμα των υποδομών προσχολικής αγωγής» το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στο χώρο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και ώρα 17:00 μ.μ. Ομιλητές του σεμιναρίου θα είναι ο αναπληρωτής καθηγητής του ΤΕΦΑΑ κ. Αντώνιο Καμπά και η Νηπιαγωγός-εκπαιδεύτρια  κ. Ελένη Σιριβιανού.
 
Από το σεμινάριο αυτό η διοίκηση του ΚΕΜΕΑ προσδοκά στην επιμόρφωση – εκπαίδευση του εκπαιδευτικού προσωπικού που απασχολείται στους παιδικούς σταθμούς του και πιο συγκεκριμένα:
- να κατανοήσουν οι παιδαγωγοί το επιστημολογικό υπόβαθρο της Ψυχοκινητικής και Μουσικοκινητικής Αγωγής
- να γνωρίσουν τη θεωρία και τις πρακτικές εφαρμογές της δημιουργικής μεθόδου διδασκαλίας.
- να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν συγκεκριμένες τεχνικές διδασκαλίας των ημερήσιων πλάνων των μαθημάτων Ψυχοκινητικής και Μουσικοκινητικής Αγωγής.
- να κατανοήσουν τα κριτήρια βάσει των οποίων εφαρμόζονται εναλλακτικές διδακτικές προσεγγίσεις ανάλογα με τους επιδιωκόμενους σκοπούς και στόχους της διδασκαλίας, το περιεχόμενο των μαθημάτων, τους μαθητές και άλλες διδακτικές-μαθησιακές παραμέτρους.
- να εξοικειωθούν με τεχνικές ανάπτυξης και έκφρασης των δημιουργικών ικανοτήτων των παιδιών.
- να αναλάβουν νέους ρόλους για τη διδακτική αξιοποίηση των ψυχοκινητικών, νοητικών και συναισθηματικών ικανοτήτων των μαθητών.
- να συνειδητοποιήσουν και να αναμορφώσουν την προσωπική τους θεωρία διδασκαλίας και να εμπλουτίσουν την εκπ/κή πραγματικότητα στην οποία λειτουργούν με νέες έγκυρες αναπαραστάσεις και/ή συλλήψεις.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine