Ευρωπαϊκή αρωγή αναζητούν οι επαγγελματίες της Ροδόπης

13.10.2017 08:50

Κωνσταντίνος Μαρκενδούδης

Συναντήσεις με τον Δ. Αβραμόπουλο και τον Δ. Παπαδημούλη είχαν κ. Κωνσταντινίδου, Α. Βαφειάδης και Α. Δεμίρης εκπροσωπώντας τους επαγγελματίες της Ροδόπης

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Τις δυνατότητες και τις ανάγκες τόσο της Ροδόπης όσο και της Θράκης παρουσίασαν στον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρη Παπαδημούλη αντιπροσωπία των επαγγελματιών της Ροδόπης που βρέθηκε στις Βρυξέλλες με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων.
 
Έτσι η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κική Κωνσταντινίδου και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης κ. Ανέστης Βαφειάδης μαζί με το μέλος του ΔΣ κ.Αθανάσιο Δεμίρη συναντήθηκαν με τους δύο άνδρες, αλλά και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το νευραλγικό κέντρο της ΕΕ.

 

Κική Κωνσταντινίδου «Συναντήσεις στο κέντρο της Ευρώπης μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν για τους φορείς, το εμπόριο και την επιχειρηματικότητα» 

Όπως σημείωσε η κ. Κωνσταντινίδου και στις δύο συναντήσεις κατέθεσαν τις προτάσεις τους για το μέλλον της Ροδόπης και της Θράκης, τα προβλήματα που έχουν αλλά και τρόπους με τους οποίους μπορούν οι δύο άνδρες να βοηθήσουν για την ανάπτυξή της.
 
Αρχικά συστήθηκαν με τον κ. Αβραμόπουλο, στον οποίο κατέθεσαν υπόμνημα με θέματα της Κομοτηνής τα οποία άπτονται της αρμοδιότητας του κ. Αβραμόπουλου, με τον επίτροπο να τους μιλά θετικά για την Θράκη, και τον  γεωστρατηγικό ρόλο που μπορεί να παίξει, ενώ συζήτησαν επίσης για τη δυνατότητα των φορέων τους να υλοποιήσουν ευρωπαϊκά προγράμματα.
 
Τέλος του κατέθεσαν τα υπομνήματα που είχαν ετοιμάσει, ενώ τον προσκάλεσαν να έρθει στην Κομοτηνή, για να την γνωρίσει από κοντά, μαζί με τα προβλήματά της.
 
Τα υπομνήματα των φορέων κατέθεσαν και στον κ. Παπαδημούλη, για το πώς η Κομοτηνή μπορεί να μπει στην οικονομική ατζέντα, και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο ως πρωτεύουσα της Θράκης και έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ.
 
Από την πλευρά του ο κ. Παπαδημούλης τους παρουσίασε τα θέματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Κοινοβούλιο, και τα προγράμματα που τρέχουν αυτή τη στιγμή, κλείνοντας ένα κύκλο ιδιαίτερα σημαντικών συναντήσεων, οι οποίες όμως, τόνισε η κ. Κωνσταντινίδου, πρέπει να έχουν και συνέχεια για να έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα.
 
«Πάντα συναντήσεις στο κέντρο της Ευρώπης μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν για τους φορείς, το εμπόριο και την επιχειρηματικότητα, τα οποία φυσικά θα έρθουν και μετά από τη δουλειά που θα κάνουμε και εμείς εφόσον επιστρέψουμε» σημείωσε, για αυτό και επιθυμούν μια πιο στενή συνεργασία των γραφείων τους με το γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, με το οποίο ήδη έχουν έρθει σε επαφή και έχουν πολύ καλά πρώτα δείγματα συνεργασίας.
 

Ανέστης Βαφειάδης «Θέλαμε να δείξουμε πως υπάρχουμε, προσπαθούμε και θέλουμε να γίνουν αρωγοί στις προσπάθειές μας να ανεβεί αυτός ο τόπος και να γίνει πάλι πρωταγωνιστής» 

Τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να έρθει η ανάπτυξη της περιοχής θέλησαν να παρουσιάσουν μέσα από τα υπομνήματά τους, σημείωσε ο κ. Βαφειάδης, αναφέροντας πως και οι δύο φάνηκαν να γνωρίζουν για τις δυνατότητες της περιοχής σε διάφορους τομείς, μεταξύ των οποίων και ο τουρισμός αλλά και φαίνεται να στοχεύουν να βοηθήσουν την περιοχή, σε μια σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων και τα ενεργειακά, που έχουν αρχίσει να αποτελούν σημαντικό κομμάτι για αυτή.
 
Επίσης οι επαγγελματίες παρουσίασαν τα προβλήματα που έχουν, λόγω παραεμπορίου, με τις γειτονικές χώρες, ιδιαίτερα με τη Βουλγαρία, και συζήτησαν τι λύσεις μπορεί να βρεθούν για το φαινόμενο.
 
«Το κυριότερο που συζητήσαμε ήταν η ανάπτυξη της Θράκης, η ανάδειξη της περιοχής μας, ιδιαίτερα της Ροδόπης, ώστε να την κάνουμε ξανά πρωταγωνιστή» σημείωσε ο κ. Βαφειάδης, ο οποίος σχολίασε αρνητικά το γεγονός ότι πλην του Δήμου Αρριανών, οι δήμοι της Ροδόπης είχαν απουσία στην εβδομάδα πόλεων και Περιφερειών.
 
«Θέλαμε να δείξουμε πως υπάρχουμε, προσπαθούμε και θέλουμε να γίνουν αρωγοί στις προσπάθειές μας να ανεβεί αυτός ο τόπος και να γίνει πάλι πρωταγωνιστής» κατέληξε.
 

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine