Ξεκινησαν οι επαφες για το προγραμμα του ΙΕΠ στα νηπιαγωγεια της Θρακης

Συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς της Ροδόπης είχαν τα μέλη της Επιστημονικής Ομάδας του έργου - Δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση οι εκπαιδευτικοί

Σε Κομοτηνή και Ξάνθη  βρέθηκαν την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου τα δύο μέλη ΔΕΠ της Επιστημονικής Ομάδας του έργου της Πράξης «Πιλοτικές παρεμβατικές δράσεις υποστήριξης Μουσουλμανοπαίδων στα Νηπιαγωγεία της Θράκης» που έχουν αναλάβει την ανάπτυξη εργαλείων, οδηγών και σχεδίων επιμόρφωσης για αυτή, Μαρία Σφυρόερα, Επίκουρη Καθηγήτρια ΤΕΑΠΗ – ΕΚΠΑ και Γεώργιος Μαυρομμάτης, Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης του ΔΠΘ. 

Τα μέλη της ομάδας είχαν προγραμματίσει συναντήσεις με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜΘ, τους Σχολικούς συμβούλους Νηπιαγωγών Ροδόπης και Ξάνθης αλλά και τους συλλόγους εκπαιδευτικών Ξάνθης και Ροδόπης.
 
Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης, όπου προβλέπεται η διοργάνωση συναντήσεων μελών της Επιστημονικής Ομάδας Έργου με τα οικεία στελέχη εκπαίδευσης και τους οικείους συνδικαλιστικούς φορείς προκειμένου να ενημερωθούν για τη σκοπιμότητα της Πράξης και να εμπλακούν στην υλοποίηση της πιλοτικής παρέμβασης.
 
Η τελευταία συνάντησή τους έγινε λοιπόν με εκπροσώπους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, από την οποία όμως τα μέλη του δεν έμειναν ικανοποιημένα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μακρυγιάννης, από τα όσα συζητήθηκαν. Και αυτό γιατί θεωρούν πως τα ερωτήματα που τέθηκαν δεν απαντήθηκαν, για αυτό και η θέση του συλλόγου παραμένει η ίδια: πως δεν συμφωνούν με την εφαρμογή του προγράμματος και ισχύει η απόφαση της ΓΣ και της ΔΟΕ.
 
Να υπενθυμίσουμε πως ο Σύλλογος έχει εκφράσει επανειλημμένα την διαφωνία του με το πρόγραμμα, θεωρώντας πως εισάγει στο δημόσιο νηπιαγωγείο ιδιωτικού δικαίου σχέσεις εργασίας, επεκτείνει την ελαστική εργασία, εφαρμόζει προσοντολόγιο και συνδέει την αμοιβή με την αξιολόγηση.
 
Έχει δηλώσει πως αντίπαλος του εκπαιδευτικού κινήματος είναι οι πολιτικές διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης γενικά και του δημόσιου νηπιαγωγείου ειδικότερα που περικόπτουν θέσεις εργασίας και όχι οι νηπιαγωγοί μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας που ταλανιζόμενοι από τη χρόνια ανεργία μπαίνουν στον πειρασμό να υποβάλλουν αίτηση στο εν λόγω πρόγραμμα, δηλώνοντας δε πως καλύπτει πλήρως συνδικαλιστικά κάθε νηπιαγωγό που θα αρνηθεί  – δε θα συναινέσει – δε θα συνεργαστεί στην υλοποίηση του προγράμματος στο νηπιαγωγείο όπου εργάζεται.
 
Σε ανάλογο μήκος κύματος κινούνταν και το ψήφισμα της 86ης Γενική Συνέλευση Αντιπροσώπων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας για το θέμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.