Ο Οδυσσέας Ελύτης ταξιδεύει στο Λονδίνο. Αφιέρωμα στο έργο του

13.10.2017 14:24

Συναυλία βασισμένη στην ποίηση του Ελύτη με αφορμή έκδοση της πεντάγλωσσης ανθολογίας του έργου του

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, στην British Library στο Λονδίνο θα πραγματοποιηθεί ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στο έργο του Οδυσσέα Ελύτη, μία συναυλία βασισμένη στην ποίηση του Ελύτη και στη μουσική ενός από τους πλέον διακεκριμένους σύγχρονους Ελληνες συνθέτες του Γιώργου Κουρουπού, που έχει αφιερώσει ένα σημαντικό μέρος του έργου του στην μελοποίηση του Ελύτη.
 
Η εκδήλωση που τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου πραγματοποιείται με την αφορμή της έκδοσης της πεντάγλωσσης ανθολογίας του έργου του Οδυσσέα Ελύτη με τον τίτλο : «Ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας! του Οδυσσέα Ελύτη» με τη μουσική του Γιώργου Κουρουπού,που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος.
 
Tο πρόγραμμα περιλαμβάνει επιλογή ποιημάτων και πεζών κειμένων του Οδυσσέα Ελύτη στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, τραγούδια και μουσική του Γιώργου Κουρουπού, γραμμένα ειδικά για αυτήν την έκδοση, καθώς και βίντεο προβολές που βασίζονται σε εικαστικά του ποιητή και σε φωτογραφίες του.
 
Στη συναυλία συμμετέχουν:
 
Τραγούδι : Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Θεοδώρα Μπάκα
 
Απαγγελία: John Kittmer, Ιουλίτα Ηλιοπούλου
 
Πιάνο: Θανάσης Αποστολόπουλος
Βιολί: Παναγιώτης Τζιώτης
Βιόλα: Ηλίας Σδούκος
Βιολοντσέλο: Λευκή Κολοβού
 
Eισαγωγή: Dr Πολίνα Ταμπακάκη
 
Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο και την ευγενική χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, και της Links of London.Οργάνωση: Ark4Art
 
Πηγή: www.thetoc.gr

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine