Τιμη στην συγγραφεα Ελενη Σκαβδη απο τους συμπολιτες της, ηλειους λογοτεχνες

Τι ωραία τα φέρνει ενίοτε η ζωή! Η Ηλεία είναι μια από τις πατρίδες της αλεξανδρουπολίτισσας συγγραφέως Ελένης Σκάβδη. Ζει εξάλλου από το 1997 στην Αμαλιάδα, μετά από τα χρόνια των σπουδών της στην Αθήνα, και αυτά της σύντομης επιστροφής της στη Θράκη, όπου διετέλεσε διευθύντρια σύνταξης του «Παρατηρητή της Θράκης» και ξεκίνησε συνάμα τις ομώνυμες εκδόσεις. Στην Ηλεία από το 1998 και μέχρι  το   2005 εξέδιδε την εβδομαδιαία εφημερίδα «Ελεύθερο Βήμα της Ηλείας», στήλη που μετά το κλείσιμο της εφημερίδας της διατήρησε στον «Παρατηρητή της Θράκης».

Το 2017 ήταν οριακό έτος για την Ελένη που έταξε στον εαυτό της να δει με περισσότερη επιμονή τα γραπτά της και να ξεκινήσει την έκδοσή τους, αρχής γενομένης από την επανέκδοση της νουβέλας της «Εκείνη η Πόλη». Τα ωραία όμως ξεκινούν –και εμπεδώνονται– από τις 21 του Οκτώβρη, όταν το  σύνολο σχεδόν των εκλεκτών εντοπίων ομοτέχνων της, μεταξύ των οποίων οι κορυφαίοι  Χρήστος Ντάντος, Χρήστος Κωνσταντόπουλος,  Ντίνος Συνίτος και Ανδρέας Φουσκαρίνης, καλούν τους συμπολίτες τους να υποδεχθούν όλοι μαζί στον χώρο της λογοτεχνίας  τη «δική τους» πλέον Ελένη. Την Ελένη Σκάβδη της γραφής, της λογοτεχνίας, και  της δημοσιογραφίας, μέσω των εφημερίδων ή του τοίχου της στο  f.b.

Εξαιρετικά!!! Τέτοια σπουδαία αγκαλιά, τέτοια σπουδαία τιμή για μια «δική» μας, θρακιώτισσα στην καταγωγή συγγραφέα!!!Τ.Β. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.