Επιχειρηση «αναμορφωσης» του Αλσους της Αγιας Παρασκευης

Συνεργεία του Δήμου καθάρισαν το Άλσος, έκοψαν και κλάδεψαν επικίνδυνα για τους πολίτες δέντρα

Από τον ήχο ηλεκτρονικών πριονιών ξύπνησαν το πρωί της Παρασκευής, 20 Οκτωβρίου, οι περίοικοι της γειτονιάς του Άλσους της Αγίας Παρασκευής, καθώς μετά τις εκτενείς εργασίες καθαρισμού και περιποίησης διαφόρων γωνιών της πόλης, χθες ήταν η σειρά του κύριου χώρου πρασίνου της πόλης.

Συγκεκριμένα από νωρίς το πρωί έως και το μεσημέρι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πρασίνου σε συνεργασία με την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής, πραγματοποίησαν σειρά εργασιών, καλλωπισμού του περιβάλλοντα χώρου του Άλσους της Αγίας Παρασκευής, προχωρώντας μάλιστα και σε «γενναίες» παρεμβάσεις, όπως το κόψιμο ολόκληρων δέντρων, συνοδεία γερανού.

Προηγήθηκε επίβλεψη και καταγραφή των δέντρων εκείνων που θεωρήθηκαν «επικίνδυνα» για τα σπίτια που γειτνιάζουν με το Άλσος, συγκεκριμένα στο πίσω μέρος αυτού, αλλά και τους διερχόμενους πολίτες, για τα οποία κρίθηκε απαραίτητη η συνολική απομάκρυνσή τους, εξού και κόπηκαν εντελώς, ενώ κόπηκαν και κλαδιά που κρίθηκαν ως επίφοβα σε μία πιθανή κακοκαιρία να πέσουν.

Πέραν των προαναφερθέντων πραγματοποιήθηκαν περαιτέρω εργασίες «καλλωπισμού» του Άλσους, με κούρεμα του γκαζόν και των χόρτων, των θάμνων που επίσης υπάρχουν καθώς και εργασίες καθαρισμού, προσφέροντας μάλιστα ένα εντυπωσιακό, λόγω παρουσίας γερανού, θέαμα κυρίως στους μικρότερους συμπολίτες μας που εκείνη την ώρα έπαιζαν στην παιδική χαρά του Άλσους.

Επόμενος «σταθμός» οι οικισμοί του Δήμου Κομοτηνής

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν αργά το μεσημέρι, με τους υπαλλήλους του δήμου να παραδίδουν ένα εντελώς διαφορετικό, τουλάχιστον για τους συχνούς επισκέπτες  αλλά και τους περίοικους της γειτονιάς, περιβάλλον, προσεγμένο και καθαρό που σίγουρα δεν έχουν συνηθίσει.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο  Περιβάλλοντος, Υποδομών και Πολεοδομίας κ. Γιάννη Μουρτίδη, οι εργασίες αυτές αποτέλεσαν μέρος μίας ευρύτερης προσπάθειας «αναμόρφωσης» και καθαρισμού της πόλης, η οποία μόλις ολοκληρωθεί θα διευρυνθεί και στους γύρω οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.