Δικαιωση για τους 6 συμβασιουχους του Δημου Αρριανων και απο την Αποκεντρωμενη

Έκανε δεκτή την προσφυγή τους ακυρώνοντας εν μέρει την απόφαση του Δήμου που δεν τους περιλάμβανε

Δεκτή έκανε την προσφυγή των 6 συμβασιούχων του Δήμου Αρριανών η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, ακυρώνοντας εν μέρει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν τους περιλαμβάνουν στους πίνακες διοριστέων.
 
Όπως είναι γνωστό στον Δήμο Αρριανών υπηρετούσαν 18 συμβασιούχοι- παρατασιούχοι, που μέσω της τροπολογίας Σκουρλέτη, μπορούσαν να επαναπροσληφθούν μέχρι να γίνουν οι διαγωνισμοί για τις μόνιμες θέσεις εργασίας.
 
Όμως με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος προχώρησε στην απόλυση 6 εργαζομένων συμβασιούχων καθαριότητας και στη σύναψη νέων συμβάσεων για 12 εργαζόμενους.
 
Οι συμβασιούχοι αυτοί προσέφυγαν τόσο στη δικαιοσύνη, κερδίζοντας αρχικά τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα, αλλά και στην αποκεντρωμένη Διοίκηση, ζητώντας την ακύρωση της υπ΄αρ. 76/2017 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρριανών με θέμα: «Έγκριση της απασχόλησης έως την ημερομηνίακατάρτισης των προσωρινών πινάκων διοριστέων και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 31/03/2018,σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν. 4479/2017, του προσωπικού το οποίο προσλήφθηκεστο Δήμο μας με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου σε θέσεις ανταποδοτικών υπηρεσιώνκαθαριότητας και εξακολούθησε να παρέχει τις υπηρεσίες του μέχρι την 07/06/2017» και της υπ΄αρ.974/2017 απόφασης του Δημάρχου Αρριανών.
 
Η αποκεντρωμένη διοίκηση θεώρησε πως παρά το νόμο οι προσφεύγοντες δεν συμπεριλήφθησαν στον πίνακα του προσωπικού το οποίο θα απασχολούνταν ως την ημερομηνία κατάρτισης των προσωρινών πινάκων διοριστέων για αυτό και αποδέχεται την προσφυγή των 6 συμβασιούχων, ακυρώνοντας εν μέρει την υπ΄αρ. 76/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρριανών κατά το μέρος που οι προσφεύγοντες δεν συμπεριλήφθησαν στον πίνακα του
προσωπικού το οποίο θα απασχολούνταν ως την ημερομηνία κατάρτισης των προσωρινών πινάκων διοριστέων και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν τις 30-03-2018 και την υπ΄αρ. 974/2017απόφαση του Δημάρχου Αρριανών λόγω του παρακολουθηματικού της χαρακτήρα κατά το μέρος εκείνο κατά το οποίο δεν περιλαμβάνονται στον πίνακα των απασχολούμενων εργαζομένων οι προσφεύγοντες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.