Μεγαλωνοντας (με) το παιδι μου

Προβληματισμός, διάλογος και συγκίνηση στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Γκοτζαμάνη

Αφορμή για διάλογο επί πολλών ζητημάτων που απασχολούν τους σημερινούς γονείς, στάθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του ψυχιάτρου Κώστα Γκοτζαμάνη στην Κομοτηνή με τίτλο «Μεγαλώνοντας (με) το παιδί μου» το πρωί του περασμένου Σαββάτου.
 
Ζητήματα του σήμερα, αποτέλεσμα των  αλλαγών που έχουν συντελεστεί μέσα στην ελληνική οικογένεια και τη σχέση παιδιού και γονέα, αλλά και ζητήματα διαχρονικά, που «μεταφέρουν» μαζί τους οι νέοι γονείς, έχοντας τα παραδείγματα των δικών τους γονέων.
 

Ζητήματα που συζητήθηκαν εκτενώς, προβλημάτισαν και συγκίνησαν όσους έδωσαν το «παρών» στο Βιβλιοχαρτοπωλείο «Δημοκρίτειο» που είχε και την πρωτοβουλία της παρουσίασης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Παιδικού Σταθμού Κομοτηνής.
 
Η αρχή έγινε με την κ. Αρετή Ρασσά, φιλόλογο και θεατρολόγο που παρουσίασε τη δική της «ανάγνωση»  επί των όσων καταγράφει στο βιβλίο του ο συγγραφέας, ο οποίος ακολούθως έλαβε τον λόγο και μίλησε με την επιστημονική του γνώση, συζητώντας επί συγκεκριμένων παραδειγμάτων, που εμπεριέχονται και στο βιβλίο.
 

Ένα βιβλίο, ως άλλος «οδηγός επιβίωσης» για γονείς και παιδιά, και γενικότερα για τον θεσμό της οικογένειας, σε μία εποχή που τα πάντα, σχεδόν, έχουν αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν. Αλλαγές αρνητικές, όπως η δυσκολία των ανθρώπων σήμερα να ξεκινήσουν οικογένεια ένεκα των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών, αλλά και θετικές, όπως η μεγαλύτερη «συνεισφορά» του πατέρα στο μεγάλωμα των παιδιών και στην οικογένεια γενικότερα.
 
Αλλαγές που συζητήθηκαν  δίχως να προσφέρονται λύσεις, άλλωστε ούτε το βιβλίο το κάνει, αλλά επί των οποίων υπήρξε προβληματισμός, που αποτελεί και την αρχή για  την επιτυχή επίλυση κάθε προβλήματος.
 
Μία εκδήλωση που αγκαλιάστηκε από το κοινό της Κομοτηνής, γονείς και μη, που έδωσαν το «παρών» και συμμετείχαν ενεργά στην συζήτηση, εμπλουτίζοντάς την με τις δικές τους εμπειρίες, απόψεις και σκέψεις, για την έως τώρα «ενηλικίωσή» τους μέσα από τα ίδια τους τα παιδιά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.