Αλλαγη ωραριου για το χειμερινο ωραριο νυχτερινου ρευματος

Από την 1η Νοεμβρίου

Αλλάζει από την 1η Νοεμβρίου, το ωράριο για τις φθηνότερες χρεώσεις στο τιμολόγιο της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα ξεκινάει η λειτουργία του χειμερινού ωραρίου του νυχτερινού ρεύματος με τις μειωμένες χρεώσεις.
 
Για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών θα ισχύει από τις 02:00 έως τις 08:00 και από τις 15:00 έως τις 17:00. Για τους πελάτες μη διασυνδεδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριο το νυχτερινό τιμολόγιο θα ισχύει από τις 02:00 έως τις 08:00 και από τις 15:30 έως τις 17:30.
 
Η χειμερινή περίοδος ξεκινά από την 1η Νοεμβρίου και λήγει στις 30 Απριλίου, ενώ το θερινό ξεκινά από την 1 Μαΐου και λήγει στις 31 Οκτωβρίου. 

Η διαδικασία ένταξης στο νυχτερινό ρεύμα 

Σε ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ διευκρινίζει ότι οι καταναλωτές όλης της χώρας μπορούν να υποβάλουν και τηλεφωνικά την αίτησή τους για τοποθέτηση μετρητή με χρονοχρέωση (νυκτερινό) στην ηλεκτρική παροχή τους, καλώντας στο Τηλεφωνικό Κέντρο Ενημέρωσης Πελατών 11500.
 
Εφόσον το επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος, ο ΔΕΔΔΗΕ μπορεί να εγκαταστήσει στην παροχή του μετρητή με χρονοχρέωση, δηλαδή μετρητή ο οποίος μετρά χωριστά την κατανάλωσή του σε δυο χρονικές ζώνες, τη ζώνη κανονικής χρέωσης (ημερήσια ζώνη) και τη ζώνη μειωμένης χρέωσης (νυκτερινή ζώνη). Τα τιμολόγια χρέωσης της ζώνης κανονικής χρέωσης και της ζώνης μειωμένης χρέωσης καθορίζονται από τους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας.
 
Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί μετρητή με χρονοχρέωση, απαιτείται να επισκεφθείτε το αρμόδιο γραφείο εξυπηρέτησης για Υπηρεσίες Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας μαζί του έναν λογαριασμό ρεύματος, την αστυνομική του ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ του, ώστε να υποβάλετε σχετική αίτηση. Η συμμετοχή στις δαπάνες για την εγκατάσταση μετρητή με χρονοχρέωση ανέρχεται σε 34,00 ευρώ συν ΦΠΑ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.