Ημεριδα για επικαιρα αγροτικα θεματα απο τον Συλλογο Επιχειρησεων Αγροτικων Εφοδιων Ροδοπης

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Chris and Eve

Ενημερωτική ημερίδα διοργανώνει ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Εμπορίας Αγροτικών Εφοδίων με θέματα που άπτονται της καθημερινότητας των παραγωγών, τα οποία θα αναλυθούν από τα πλέον αρμόδια χείλη. Η ημερίδα θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Chris and Eve την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου και ώρα 5.30.
 
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο κ. Νικόλαος Μανέτας, διευθυντής διαχείρισης του ΠΑΑ του ΥΠΑΑΤ θα αναπτύξει το θέμα «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης», ο Δρ. Θεόδωρος Καρυώτης, Γεωπόνος-Εδαφολόγος-Ερευνητής θα αναπτύξει «το πρόβλημα της Νιτρορύπανσης» και τέλος ο κ. Χαράλαμπος Διαμαντής, γεωπόνος-μέλος ΔΣ του ΠΟΣΕΓ θα αναλύσει το θέμα «Δράση 10.01.04 Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική χρήση», πρόγραμμα στο οποίο για πρώτη φορά εντάσσεται η περιοχή μας.
 
«Ως σύλλογος στα πλαίσια της στενής συνεργασίας που αναπτύσσουν τα μέλη μας με όλους τους εμπλεκόμενους στον πρωτογενή τομέα  και με τη βεβαιότητα ότι συναποτελούμε όλοι μαζί τον καθοριστικό παράγοντα στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, επ’ ωφελεία της τοπικής οικονομίας αναλάβαμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε τη συγκεκριμένη ημερίδα», εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Εμπορίας Αγροτικών Εφοδίων. 

Συνάντηση με τον Αντιπεριφεριάρχη Ροδόπης 

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του μάλιστα το ΔΣ του Συλλόγου είχε την Τετάρτη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ο ρόλος των γεωπόνων, η δυνατότητα αξιοποίησης τους στις εξελίξεις του αγροτικού τομέα και η συνεργασία με το γραφείο αγροτικών θεμάτων. Επιπλέον επισημάνθηκε η χρησιμότητα ενημερωτικών εκδηλώσεων και δράσεων που στοχεύουν στην σωστή ενημέρωση και επίλυση διαχρονικών προβλημάτων των αγροτών της περιοχής μας, όπως αυτή της ερχόμενης Παρασκευής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.