Σταση αναμονης απο τους πρωην εργαζομενους της ΕΝΚΛΩ

Στην υπόθεση σύλληψης του 53χρονου μεγαλοεπενδυτή

Στάση αναμονής κρατούν οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ, στην υπόθεση της σύλληψης του 53χρονου μεγαλοεπενδυτή, εκπροσώπου του ξένου fund Aiglon SLP από το Λουξεμβούργο, που φαίνεται πως θα ήταν ο άνθρωπος που θα εξαγόραζε και θα επαναλειτουργούσε την Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία (ΕΝΚΛΩ).
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ημερών σε βάρος του ενδεχόμενου επενδυτή εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Ηλείας, με το οποίο διατασσόταν η προσωρινή του κράτηση σε περίπτωση σύλληψής του, καθώς φαίρεται το 2012 να πούλησε φωτοβολταϊκά αξίας 135.000 ευρώ, τα οποία ωστόσο δεν ήταν ιδιοκτησίας του.
 
Ο 53χρονος συνελήφθη στις 23 Οκτωβρίου στο Λαγονήσι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Το ένταλμα αφορούσε την κακουργηματική απάτη και καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης 8 μηνών για υπεξαίρεση, ενώ την Δευτέρα οδηγήθηκε στο Εφετείο Πατρών για να δικαστεί.
 
Τον περασμένο Μάιο κατατέθηκε -στην αγγλική γλώσσα- στη Γραμματεία του Τμήματος Πτωχεύσεων, προς την εισηγήτρια της πτώχευσης, πρόταση εξαγοράς μέρους της πτωχευτικής περιουσίας ΕΝΚΛΩ από το επενδυτικό fund Aiglon SLP με έδρα το Λουξεμβούργο, με σκοπό να λειτουργήσουν τρεις εργοστασιακές μονάδες, μεταξύ αυτών και αυτές τις Ροδόπης.
 
Οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ στην περιοχή μας παρακολουθούν τις εξελίξεις, αναμένοντας επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς των αρμοδίων. Ωστόσο ενώ αναμένεται να προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις μόλις υπάρξει ενημέρωση επί της κατάστασης, φαίνεται πως έχει προκαλέσει εντύπωση το ξαφνικό ενδιαφέρον μιντιακών ομίλων επί της είδησης της σύλληψης, εν αντιθέσει με το έως τώρα ενδιαφέρον τους για το ζήτημα της ΕΝΚΛΩ, ενώ κρατούν χαμηλούς τόνους αναμένοντας την κρίση της δικαιοσύνης που έχει ήδη επιληφθεί επί του ζητήματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.