Ο θεραπευτικος ρολος της αθλησης στην σωματικη και ψυχικη υγεια

Το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε ο Μ.Γ.Σ. «Ελπίς» Σαπών με την στήριξη του Πολυϊατρείου Sappemedical

Η συστηματική και μεθοδική άσκηση είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς για να βελτιώσει την υγεία του αλλά και την ποιότητα της ζωής και της καθημερινότητάς του.
 
Όπως υποστηρίζει το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας, η άσκηση μειώνει τις πιθανότητες για την εμφάνιση πολλών ασθενειών, όπως καρδιακές ασθένειες, οστεοπόρωση, πίεση, παχυσαρκία κ.ο.κ. δίχως αυτό να σημαίνει ότι για την αποφυγή όλων των παραπάνω κάποιος θα πρέπει να φτάσει σε επίπεδο πρωταθλητισμού.
 

Ο αθλητισμός είναι επίσης σημαντικός στη ζωή κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως ηλικίας και για την πρόληψη των προαναφερθέντων ή και άλλων ασθενειών, μεταξύ των οποίων και ψυχολογικές παθήσεις, καθώς όπως έχει αποδειχτεί παίζει θεραπευτικό ρόλο και επηρεάζει θετικά την εξέλιξη των ασθενών που εμφανίζουν δείγματα κατάθλιψης.
 
Όλα αυτά αλλά και ζητήματα που αφορούν ακόμα και τους επαγγελματίες αθλητές, αναλύθηκαν από μία ομάδα εκλεκτών επιστημόνων του κλάδου της υγείας, στο σύνολό τους γιατροί του Πολυιατρείου Σαπών Sappemedical, στην ημερίδα που διοργανώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 1 Νοεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Σαπών, από τον Μ.Γ.Σ. «Ελπίς» Σαπών και τη στήριξη του πολυιατρείου.
 

Συγκεκριμένα γύρω από την κεντρική θεματική «Η υγεία γύρω από τον αθλητισμό» αναλύθηκαν τέσσερις ξεχωριστές θεματικές. Ο ορθοπεδικός κ.Χουσεΐν Μπεκήρ μίλησε για τις αθλητικές κακώσεις και την παχυσαρκία των παιδιών, στην οποία να υπενθυμίσουμε ότι η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση διεθνώς στη συχνότητα εμφάνισης της, ο παθολόγος κ. Ευστάθιος Λευθεριώτης, μίλησε για τους εμβολιασμούς και το τι θα πρέπει να γνωρίζουμε, ο κ. Νεκτάριος Βούζης, παθολόγος μίλησε για τον Ζαχαρώδη διαβήτη και τους κινδύνους που διατρέχουμε , ενώ ο ρευματολόγος κ.Σάββας Κωφίδης  μίλησε για το πελματογράφημα, την ανάλυση βάδισης και τα ορθωτικά πέλματα.
 
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν αρκετοί συμπολίτες μας, εκπρόσωποι της ιατρικής κοινότητας, και όχι μόνο, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης κ. Μάνος Γαβριηλίδης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό αλλά και η γιατρός και πολιτευτής της ΝΔ κ.Βούλα Ελευθεριάδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.