Πιο ουσιαστικη η Γρατινη πηρε το ντερμπι με το Κοσμιο

Δόξα Γρατινής – ΠΑΟΚ Κοσμίου 2-1 (+Gallery)

Το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής για την Α' κατηγορία της ΕΠΣ Θράκης διεξήχθη το Σάββατο 4/11 στο γήπεδο του Κάλχα ανάμεσα στην πρωτοπόρο Δόξα Γρατινής και τον ΠΑΟΚ Κοσμίου ο οποίος βρισκόταν στη δεύτερη θέση της κατάταξης ισόβαθμος με τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου.
Περίπου 90 φίλοι και των δύο ομάδων βρέθηκαν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν σε γενικές γραμμές ένα μέτριο παιχνίδι , με δυαντές μονομαχίες, νεύρα, ένταση που δεν ήταν αντάξιο των ονομάτων των δύο αντιπάλων.
 
 Η γηπεδούχος ομάδα πιο ουσιαστική κέρδισε  με 2-1  επιτυγχάνοντας μάλιστα την πέμπτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια.
 Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Δόξα σε συνδυασμό και με την ήττα της ομάδας του Ιάσμου από τον Σπάρτακο να καταφέρει να αποσπαστεί 5 βαθμούς από τον δεύτερο της βαθμολογίας και να δείξει ότι είναι φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.
Από την άλλη η ομάδα του Κοσμίου έκανε την πρώτη της ήττα και μοιράζεται πλέον τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας εκτός απο τον Μέγα Αλέξανδρο και με την Ελπίδα Σαπών.
 
 Το παιχνίδι κύλησε αρκετά ήρεμα στα πρώτα 20 λεπτά χωρίς κάποια κλασική ευκαιρία.
Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για τη Γρατινή στο 22' όταν μετά απο μπαλιά του Κυριακόπουλου ο Σεφκέτ βρέθηκε απέναντι από τον Δεληγιάννη ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ.
Το κόρνερ εκτέλεσε ο Κακουλίδης, η μπάλα πέρασε στο δεύτερο δοκάρι ο Αντωνιάδης σε πρώτο χρόνο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι όμως στην επαναφορά ο Κυριακόπουλος δεν αστόχησε και έγραψε το 1-0 με κεφαλιά στο 23'.
 Το παιχνίδι έφτασε μέχρι το 65' χωρίς κάποια μεγάλη ευκαιρία αλλά με την ομάδα του Κοσμίου σαφώς ανεβασμένη να ψάχνει την ισοφάριση.
 Στο 70' όμως ο Καμζέλας με σουτ έξω από την περιοχή ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 2-0.
Το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μυστρίδη ενώ η ομάδα της Γρατινής τελείωσε το ματς με 10 παίκτες μετά την δεύτερη κάρτα που αντίκρισε ο Αντωνιάδης στο 90'.

Το ρολόι της αναμέτρησης
7'  Χλιαρό σουτ του Αραμπατζή. Η μπάλα μετά από κόντρα κατέληξε στην αγκαλιά του Μπουτσαχτσή Εφτούν που δεν αιφνιδιάστηκε.

10' Πάσα του Σεφκέτ στον Κυριακόπουλο έξω από την περιοχή που δεν έπιασε καλά το σουτ και η μπάλα κατέληξε αρκετά μέτρα αουτ

14' Καθετη μπαλιά του Σεφκέτ στον Μπόζη του οποίου το σουτ μπλοκαρε ο Αγγέλης με τάκλιν

17'  Εκτέλεση φαουλ του Κακουλίδη από την αριστερή πλεύρα ο Κυριακόπουλος έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα λίγο αουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

22' Πάσα του Κυριακόπουλου στον Σεφκέτ ο οποίος νικήθηκε από το Δεληγιάννη που έδιωξε τη μπάλα κόρνερ.

23'ΓΚΟΛΛ Κόρνερ από τον Κακουλίδη στο δεύτερο δοκάρι ο Αντωνιάδης στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κυριακόπουλος ανοίγει το σκορ με το κεφάλι 1-0.

28' Εκτέλεση φαουλ του Σεφκέτ πάνω στο τείχος δεύτερο σουτ από τον ίδιο και η μπάλα κόρνερ.

31' Σεντρα του Νάνου για τον ΠΑΟΚ Κοσμίου από αριστερά το σουτ του Χατζητουλούση μάζεψε εύκολα ο τερματοφύλακας των πρασίνων

34' Σέντρα ξανά από τα αριστερά για την ομάδα του Κοσμίου την χλιαρή κεφαλιά του Ξενάκη  μέσα από την μικρή περιοχή μάζεψε ο Μπουτσαχτσή.

40' Εκτέλεση φαουλ του Κυριακόπουλου.Η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Δεληγιάννη

64' Διαμαρτυριες των παικτών της Δόξας για χέρι σε σέντρα του Αντωνιάδη απο δεξια.Κόρνερ έδειξε ο κύριος Δρακίδης.

70΄ΓΚΟΛΛ  Συρτό σουτ του Καμζέλα έξω από την περιοχή με την μπάλα να πηγαίνει στην αριστερή γωνία.Ο Δεληγιάννης έπεσε αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει τον κίνδυνο για την ομάδα του 2-0.

75' Σουτ του Αντωνιάδη από τα δεξιά με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων

80' Ο Σεφκέτ πάτησε περιοχή αφού τρίπλαρε τον Αγγέλη τον πρόλαβε ωστόσο με ωραία έξοδο ο Δεληγιάννης πριν σουτάρει.

87' Πέναλτι κερδίζει ο ΠΑΟΚ καθώς ο Μαγκούτας ανέτρεψε το Νάνο εντός περιοχής απόφαση που έφερε αντιδράσεις στον πάγκο της Δόξας.                               Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μυστρίδης και ο Μπουτσαχτσή απέκρουσε .
Όμως ο διαιτητής διέταξε επανάληψη καθώς ο πορτιέρο των γηπεδούχων είχε βγει αρκέτα μακριά από την γραμμή του τέρματος πριν την εκτέλεση.
Εκτέλεσε πάλι ο Μυστρίδης και ήταν εύστοχος διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 στο 89'

90' Δεύτερη κίτρινη στον Αντωνιάδη  για θέατρο στην μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Δόξα Γρατινής (Τάσος Μπόζης): Μπουτσαχτσή, Μαγκούτας(90+3 Λεοντίου), Μουζασβίλι, Τάτσιος, Καμζέλας, Κακουλίδης, Κυριακόπουλος, Σεφκέτ(90+5 Κωνσταντής), Πασχάλης(81' Λεγάτος), Αντωνιάδης, Μπόζης(60' Τρέσαλος)
 
ΠΑΟΚ Κοσμίου (Σάββας Αϊβάζης):  Δεληγιάννης, Ζάνταλης(46'Μιχαλακέλης), Αγγέλης,Μυστρίδης, Τριάντος, Αραμπατζής, Λεβεντέλης ,Ξενάκης(66' Ρούντος), Χατζητουλούσης(58' Νακούτ),Βλασσόπουλος(81' Καραμιχάλης),Νάνος

Για να δείτε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα απο το παιχνίδι
κάντε κλίκ στην κεντρική φωτογραφία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.