Ψυχολογικη αναταση μεσα απο την τεχνη

Κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον των Κομοτηναίων που ενδιαφέρονται για τα εικαστικά ο Σύλλογος Αθηνίων

Οι συγκλίνοντες δρόμοι τέχνης και της ψυχολογίας ενώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 3 Νοεμβρίου στην Παπαδριέλλειο Δημοτική Πινακοθήκη, κατά την εκδήλωση του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης «Αθηνίων».
 
Σε αυτή το θέμα Τέχνη και Ψυχολογία ανέπτυξε η ψυχολόγος κ. Άννα Μακρίδου, ενώ μετά το πέρας της ομιλίας της το Ωδείο Κόψας παρουσίασε μουσικό δρώμενο με τις κ. Μαρία Αγγελίδου δασκάλα βιολιού και κ. Ιωάννα Σαπρανίδου μαθητευόμενη στο ίδιο όργανο, ενώ ακολούθησε απαγγελία λογοτεχνικού κειμένου της φιλολόγου κ. Βίκης Τριανταφυλλιά από τη νέα και ταλαντούχα μαθητευόμενη ηθοποιό κ. Μαργαρίτα Μαργαριτοπούλου.
 

Τη συνάφεια της Τέχνης με την ψυχική υγεία και ευεξία, επιδεικνύοντας πως η κοινά παραδεκτή και αποδεκτή λειτουργία της τέχνης δρα θεραπευτικά, ανέδειξε η κ. Μακρίδου, τόσο στο πλαίσιο της εικαστικής ψυχοθεραπείας, αλλά και γενικότερα.
 
Και αυτές τις ευεργετικές ιδιότητες της τέχνης μπορεί να απολαύσει κάποιος είτε ως το υποκείμενο που δημιουργεί το αντικείμενο, δηλαδή το έργο, που μπορεί να έχει ένα λυτρωτικό χαρακτήρα, αλλά ακόμα και αν κάποιος βρίσκεται ως υποκείμενο μπροστά στο δημιούργημα κάποιου άλλου, αυτό μπορεί να λειτουργήσει λυτρωτικά μέσω του διαλόγου που θα έχει μπροστά στο έργο τέχνης.
 
Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι θεωρούν πως η τέχνη είναι για τους λίγους, ή ότι χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη εκπαίδευση ή σχετικότητα με αυτή.
 
Όμως οι θεραπευτικές της ιδιότητες δεν χρειάζονται κανένα θεραπευτικό της ταλέντο, σημείωσε η κ. Μακρίδου, αλλά μόνο το γεγονός ότι επιδίδεται κάποιος στην καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία αρκεί για να παράξουν το αποτέλεσμα που θέλουν.
 
 

Ενεργοποιώντας το χώρο και το σύλλογο 

Ο Σύλλογος εδώ και μεγάλο διάστημα βρίσκεται σε εγρήγορση, θέλοντας να κρατήσει σε αυτή την κατάσταση και τους φίλους του, τους οποίους επιθυμεί να αυξήσει και ποιοτικά και ποσοτικά, σημείωσε ο πρόεδρός του κ. Άρης Ασσαριωτάκης.
 
Για αυτό και πραγματοποιεί εκδηλώσεις όπως αυτή της Παρασκευής, με τις επιλογές των θεμάτων να αφορούν πάντα τη συνάφεια με τα εικαστικά.
 
Το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι σε θέση να κάνουν συνεχώς κάθε μήνα μια τέτοια εκδήλωση, ώστε να μένουν σε εγρήγορση και να επικοινωνούν με όλους τους ανθρώπους που δείχνουν κάποιο ενδιαφέρον για τα εικαστικά της Ροδόπης και όχι μόνο.
 
Άλλωστε τα 14 εργαστήρια που έχει πλέον ο Σύλλογος, βοηθούν να «εκκολαφθούν» νέα μέλη και να ενεργοποιηθεί το κοινό, για αυτό και η επιλογή του θέματος της Τέχνης και Ψυχολογίας, από την οποία μπορούν να συνειδητοποιήσουν πόσο στενή είναι η σχέση και πώς μπορεί κάποιος να βοηθηθεί μέσα από την ενασχόληση με τα εικαστικά και την τέχνη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.