Επιτροπη παρακολουθησης θα δημιουργηθει μετα το αναπτυξιακο συνεδριο

Για την παρακολούθηση των συμφωνηθέντων σε αυτό - Κάλεσμα για συμμέτοχή στο συνέδριο στην τοπική κοινωνία από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ

Κάλεσμα σε όλους του πολίτες της Περιφέρειας ΑΜΘ να συμμετάσχουν στο Αναπτυξιακό Συνέδριο για την ανασυγκρότηση της ΑΜΘ που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή στις 13 και 14 Νοεμβρίου απεύθυναν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, λίγες μέρες πριν την έναρξή του. 

Ανέφεραν δε πως μετά το συνέδριο θα δημιουργηθεί μια επιτροπή παρακολούθησης των όσων συμφωνήθηκαν, ώστε να προχωρήσει το γρηγορότερο δυνατό η υλοποίησή τους. 

Συνέδριο τομή για την ΠΑΜΘ 

Συνέδριο τομή για την Περιφέρεια ΑΜΘ χαρακτήρισε το 6ο Αναπτυξιακό συνέδριο ο Συντονιστής της ΝΕ Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταμάτης Σακελλίων, μιλώντας για την πρωτοτυπία ότι η κυβέρνηση έρχεται να μιλήσει αδιαμεσολάβητα με τις τοπικές κοινωνίες, του δεσμούς που υπάρχουν σε επίπεδο περιφέρειας, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς.
 
Και αυτό είναι σημαντικό γιατί πρόκειται για μια αμφίδρομη διαδικασία, με αυτά που θα ειπωθούν στα τραπέζια εργασίας να συγκεντρώνονται και να αποτελούν την εφαρμοσμένη πολιτική που θα έχει συμφωνηθεί με τις τοπικές κοινωνίες το επόμενο διάστημα.
 
Εξέφρασε δε την βεβαιότητα πως ο κόσμος θα αγκαλιάσει τα συνέδρια αυτά, και πως θα υπάρχουν απτά αποτελέσματα για την πολιτική στο επίπεδο της ΑΜΘ, της οποία όλα τα ανοιχτά ζητήματα θα τεθούν στο συνέδριο με στόχο να βρεθούν εφαρμόσιμες λύσεις τόσο άμεσα όσο και σε πιο μακροπρόθεσμο επίπεδο.
 
Απεύθυνε δε κάλεσμα προς τους πολίτες της Κομοτηνής να συμμετάσχουν στο συνέδριο.
 
Τόνισε μάλιστα πως μετά το συνέδριο θα δημιουργηθεί μια επιτροπή παρακολούθησης των όσων συμφωνήθηκαν, ώστε να προχωρήσει η τάχιστη υλοποίησή τους, μιας σημαντικής κατά τον ίδιο καινοτομίας, γιατί θεωρεί πως θα αφήσει πολύ ισχυρό αποτύπωμα στην περιφέρειά μας και θα είναι ο εγγυητής της συμφωνίας που θα γίνει στο συνέδριο.
 
Όσο για την κατηγορία που προσάπτεται από κόμματα της αντιπολίτευσης πως πρόκειται για ένα επικοινωνιακό συνέδριο, θεωρεί «προφανές ότι αλλού αρμενίζουν, γιατί εμείς μιλάμε ξεκάθαρα με τους πολίτες επί της ουσίας, επί πραγματικών ζητημάτων, δεν θα τάξουμε λαγούς με πετραχήλια», αλλά θα λύσουν προβλήματα με συγκεκριμένες λύσεις. 

Ένα βήμα μπροστά 

Το συνέδριο γίνεται σε μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή, τόνισε το μέλος της ΠΓ ΑΜΘ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάκης Χαρίτου, γιατί για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια σκληρών πολιτικών, που όλα δείχνουν ότι η οικονομία ανακάμπτει και φαίνεται η έξοδος από την σφιχτή επιτροπεία, έρχεται όλη η κοινωνία της ΑΜΘ να αναζητήσει λύσεις, δράσεις και προτάσεις από κοινού με την κυβέρνηση, ώστε να δοθεί ώθηση στην παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της περιοχής.
 
Με αυτό τον τρόπο, αξιοποιώντας τα πολύ ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή, να παραχθεί νέος πλούτος, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να έρθουν ευκαιρίες ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, και αν αξιοποιηθεί σωστά, μπορούμε συνολικά ως κοινωνία να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός. 

Ωφέλειες για περιοχή και χώρα 

Την βεβαιότητα ότι η προεργασία που έχει γίνει από το πρωθυπουργικό γραφείο, με στελέχη να έχουν συναντήσεις και συζητήσεις με όλους τους φορείς, θα αποδώσει καρπούς στο Αναπτυξιακό συνέδριο, με την έλευση των Υπουργών και του πρωθυπουργού εξέφρασε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μουσταφά Μουσταφά.
 
Η γενικότερη συγκυρία, τόνισε, είναι πολύ καλή, ώστε μέσα από αυτή τη διαδικασία να βγουν ωφελημένοι σαν περιοχή και χώρα.
 
Για αυτό κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά με τις προτάσεις και τα αιτήματά τους, ώστε να βγουν ωφελημένοι από αυτή την πρωτόγνωρή διαδικασία. 

Ανάπτυξη με την κοινωνία όρθια 

Από την πλευρά του ο έτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ σημείωσε πως το καθήκον των βουλευτών της ΑΜΘ και των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ της ΑΜΘ, είναι η εξασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του συνεδρίου, με τον λόγο να περνά στην τοπική κοινωνία, αποδεικνύοντας αυτό που έλεγε τόσο ο πρωθυπουργός όσο και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η ανάπτυξη πρέπει να έρθει στην χώρα με την κοινωνία όρθια.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.