Ανακυκλωση τωρα!

Για την αξία και τις μεθόδους της ανακύκλωσης έμαθαν τα παιδιά της Κομοτηνής

Μια μεγάλη παιδική χαρά ενημέρωσης για την ανακύκλωση έγινε η κεντρική πλατεία της Κομοτηνής την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, με μικρά παιδιά να αποκτούν τις πρώτες δεξιότητες στον καθορισμό των ανακυκλώσιμων υλικών, την διαλογή και της τοποθέτησή τους στους κατάλληλους κάδους.
 

Όλα αυτά κατά τη δράση ανακύκλωσης «Ανακύκλωσε στους Μπλε Κάδους» που διοργάνωσαν η ΔΙΑΑΜΑΘ, η ΕΕΑΑ και ο Δήμος Κομοτηνής στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας τους για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε θέματα ανακύκλωσης.

Στον χώρο λειτουργούσε ενημερωτικό περίπτερο και μέσω σειράς παιχνιδιών ανακύκλωσης και δημιουργικών δραστηριοτήτων κοινό και μαθητές σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση συσκευασιών στον μπλε κάδο και τον μπλε κώδωνα. Οι συμμετέχοντες μάλιστα είχαν τη δυνατότητα να κερδίσουν συμβολικά δώρα και να συμμετέχουν στην κλήρωση δύο ποδηλάτων.


 
Τη σημασία να αντιλαμβάνονται τα παιδιά από μικρή ηλικία την αξία της ανακύκλωσης σημείωσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, τονίζοντας πως θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν πως το σκουπίδι δεν είναι κάτι που δεν μας ενδιαφέρει άπαξ και το βγάλουμε από το σπίτι μας, αλλά εφόσον δεν γίνεται σωστή διαχείριση ακόμα από την πηγή, θα το βρούμε αργότερα μπροστά μας.


 
«Εμείς μεγαλώσαμε χωρίς αυτού του είδους την εκπαίδευση, για αυτό και οι γενιές μας έχουν κάποιες κακές συμπεριφορές στο θέμα των σκουπιδιών» σημείωσε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η γενιά αυτή, με δράσεις όπως αυτή και αυτές που γίνονται στο μέλλον, θα μεγαλώσει σωστά σε ό,τι αφορά τις αντιλήψεις για την διαχείριση των σκουπιδιών και γενικότερα την ανακύκλωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.