«Διπλη Ανατροπη»

Βγήκα μπροστά γιατί πιστεύω ότι μπορούμε να βγούμε από την παραταξιακή στασιμότητα του 7%. Αυτό για να γίνει χρειάζεται Διπλή Ανατροπή: Ανατροπή στην παράταξη και Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό.

Η πρώτη λοιπόν Ανατροπή, στην ίδια την Παράταξη. Για να κάνουμε το άλμα φυγής από τη Στασιμότητα πρέπει να πούμε όχι στη συνέχεια, ναι στην αλλαγή. Να ξεπεράσουμε τολμηρά αυτούς που δοκιμάστηκαν και κρίθηκαν. Να εγκαταλείψουμε τα βήματα σημειωτόν και τα ημίμετρα. Να μην βολευτούμε με θολά ή ανύπαρκτα πολιτικά στίγματα ή με λύσεις του κομματικού εργαστηρίου. Να επιλέξουμε χωρίς δισταγμό Νέα Ηγεσία με Καθαρό, Σύγχρονο Σοσιαλδημοκρατικό στίγμα και με δυνατότητες για την παραγωγική αλλαγή της χώρας. Με Σφυγμό και Αίσθηση της Κοινωνίας, για να συμπορευτούμε με την νέα πραγματικότητα της κρίσης. Αυτή την ηγεσία θέλουμε τώρα, για να κάνουμε και την δεύτερη Μεγάλη Πολιτική Ανατροπή.

Στόχος μας είναι να γίνουμε η βασική δύναμη του Προοδευτικού Χώρου. Να δώσουμε νέα ελπίδα στους ηττημένους και μετέωρους προοδευτικούς πολίτες. Η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να μην γίνει και αποτυχία του Προοδευτικού Χώρου. Η επερχόμενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βρει πολιτικό και εκλογικό διέξοδο στην Νέα Προοδευτική Παράταξη. 

Ταυτόχρονα με Ποσοστό Ανατροπής θα γίνουμε η βασική δύναμη κατά της Συντήρησης. Όχι με παχιά λόγια που ασχολούνται με τον κυβερνητισμό. Το αντικυβερνητικό κύμα, που αφήνει πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να το εκφράσουμε εμείς. Η προοδευτική, ειδικά η κεντρώα ψήφος, σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να πάει στην ΝΔ. Έτσι θ’ ανακόψουμε το ρεύμα Συντηρητισμού και θ’ αποτρέψουμε την καταστροφική αυτοδυναμία της Ν.Δ.
 
(Δημοσιεύθηκε πρώτα στην εφημερίδα «Τα Νέα»)
 

*Ο Καθηγητής Γιάννης Μανιάτης είναι βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.