Βραδια οινογνωσιας απο το κτημα Τιμπλαλεξη στην «Μαρμελαδα» Wine Bar

Από τις ιδανικές Φθιώτιδες Θήβες στην Κομοτηνή, την Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου

H οικογένεια Τιμπλαλέξη εδώ και πενήντα χρόνια καλλιεργεί την ποικιλία Ροδίτης Σαββατιανό (Π.Ο.Π.) στην ιδανική περιοχή των Μικροθηβών, εκεί όπου βρίσκονταν οι αρχαίες Φθιώτιδες Θήβες κατά την Αρχαίοτητα.
 
Οι λοφώδεις εκτάσεις στις οποίες απλώνεται ο αμπελώνας και απ' όπου ο επισκέπτης αντικρίζει τις μαγευτικές ακτές του Παγασητικού κόλπου, χαρακτηρίζονται από άριστες οικολογικές συνθήκες για την καλλιέργια οινοποιήσιμων ποικιλιών.
 
Χάρη στις σωστές επιλογές της τοποθεσίας και των ανθρώπων, στήθηκε ένας πρότυπος αμπελώνας, η ποιότητα των οινικών προϊόντων του οποίου δικαιώνει τις προσδοκίες των δημιουργών του.
 
Περνώντας σταδιακά από την παράδοση στην σύγχρονη οινοποίηση, το κτήμα εμπλουτίζεται με νέες ποικιλίες όπως Ασύρτικο, Sauvignon blanc, Merlot, Sirah, Ξινόμαυρο και Μαλαγουζιά.
 
Οι ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, οι οποίες ελαχιστοποιούν πολλές από τις ασθένειες της αμπέλου με αποτέλεσμα η φυτοπροστασία να απαιτεί μικρές ποσότητες παραδοσιακών μέσων (θειαφι, χαλκός).
 
Την προσεχή Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, οι λάτρεις του κρασιού θα έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσουν τρία συγκεκριμένα κρασιά της οικογένειας Τιμπλαλέξη και συγκεκριμένα το «Οίνω Χρω», το ομώνυμο «Κτήμα Τιμπλαλέξη», καθώς και το «Κoκαρέλλα».
 
Η πρόταση του sommelier της «Μαρμελάδας» Wine Bar κ. Γιώργου Αϋφαντή για αυτήν την εβδομάδα, με την πολύτιμη “συμβολή” του Hurt Cobain στα decks.
 
 
 
 
 
 
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.