Δημοπρατηση μεσα στο 2017 για τα ηλεκτρονικα διοδια

Στο μεταξύ θα λειτουργήσουν τα μετωπικά διόδια που έχουν κατασκευαστεί

Τη βεβαιότητα ότι σύντομα θα πάψουν να υπάρχουν μετωπικά διόδια στην Εγνατία και τους κάθετους άξονές της και θα εφαρμοστεί το σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων, εξέφρασε ο κ. Σπίρτζης, μιλώντας από την Κομοτηνή για δημοπράτηση του συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων εντός του 2017.
 
Σημείωσε δε πως είναι απαραίτητο να υπάρχουν διόδια για τη συντήρηση του αυτοκινητοδρόμου, ο οποίος όμως θα πρέπει να συνδεθεί με τις τοπικές υποδομές.
 
Παρατήρησε επίσης πως παρόλο που η χώρα έχει δεσμεύσεις εντός του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια για να μην εγκατασταθούν όλοι οι προβλεπόμενοι σταθμοί διοδίων, και θεωρεί πως εντός του 2018 θα γίνει η υλοποίηση και η εγκατάσταση του συστήματος στην Εγνατία.
 
Μέχρι όμως να γίνει αυτό θα μπουν διόδια στους σταθμούς που είναι έτοιμοι, με διορθωμένη την τιμή από το ΤΑΙΠΕΔ. Όμως έχουν προβλέψει την απαλλαγή ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας, και ελπίζει πως θα συμφωνήσει η Εγνατία Οδός ΑΕ ως διαχειριστής να υπάρξουν εκπτωτικές πολιτικές στους καθημερινούς χρήστες, και οι μόνιμοι κάτοικοι θα έχουν ελεύθερες διελεύσεις.
 
Τα ηλεκτρονικά διόδια ελπίζει ο υπουργός πως θα δώσουν και λύση στη διέλευση των φορτηγών από του παραδρόμους της Εγνατίας, μιας και θα έχουν ένα ηλεκτρονικό σύστημα για την παρακολούθησή τους.
 
Ήδη όμως, σύμφωνα και με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου, απαγορεύεται η διέλευση αυτών των οχημάτων από τους παράδρομους, με τις ισχύουσες εξαιρέσεις για τοπικά φορτηγά ή τοπικές μεταφορές.
 
Με δεδομένο όμως ότι ο νόμος είναι μόνο τόσο ισχυρός όσο η αστυνόμευση που γίνεται για αυτόν, μέχρι τότε ο κ. Σπίρτζης σημείωσε πως θα πρέπει η Τροχαία, μέχρι το ηλεκτρονικό σύστημα, «να βάλει λίγο τα δυνατά της». 

Αισιοδοξία για πλήρες άνοιγμα Νυμφαίας 

Ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε και στο θέμα της διόδου της Νυμφαίας, εκφράζοντας αισιοδοξία για την πλήρη λειτουργία της, λόγω της πολύ καλής συνεργασία με τον ομόλογό του από τη Βουλγαρία, εξαιτίας και του έργου για τη σιδηροδρομική σύνδεση των λιμανιών.
 
Από τη βουλγαρική πλευρά υπάρχει θέληση να γίνουν κάποια έργα στις δικές τους οδικές υποδομές για να διασφαλιστεί ότι οι μετακινήσεις θα γίνονται με ασφάλεια εξήγησε ο υπουργός για να συμπληρώσει κλείνοντας πως το θέμα δεν έχει λυθεί και συμφωνηθεί, όμως η συνεχής επαφή αναμένει πως θα φέρει εν τέλει καρπούς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.