Στον Δημαρχο Κομοτηνης αντιπροσωπεια της Ενωσης Αξιωματικων ΕΛΑΣ ΑΜΘ

Θεσμική συνάντηση, πραγματοποίησε την Πέμπτη 9 Νοέμβριου 2017, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβούλιου της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Πετρίδη. Εκ μέρους του Δ.Σ της ΕΑ.ΑΜΘ παρευρεθήκαν, ο Οργανωτικός Γραμματέας της Ένωσης και μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ), Αστυνόμος Α΄ Παναγιώτης Βασιλειάδης και η Ταμίας της Ένωσης, Αστυνόμος Β' Κορίνα- Αικατερίνη Ζούπη. Στόχος της επίσκεψης ήταν αφενός η ανάπτυξη σταθερών βάσεων συνεργασίας της Ένωσης με τις κατά τόπους αυτοδιοικητικές Αρχές, σε όλη τη Περιφέρεια ΑΜΘ αφετέρου η ανάδειξη των αστυνομικών ζητημάτων της περιοχής και των προβλημάτων των τοπικών μελών της Ένωσης, που υπηρετούν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης, με τα ειδικότερα γνωστά ζητήματα, που τη διαφοροποιούν από πολλές άλλες υπηρεσίες.
 
Μάλιστα, σε μια περίοδο εθνικής  μάχης για οικονομική ανάκαμψη, η στάση εξωστρέφειας της Ένωσης για τον συνασπισμό ενωμένων δυνάμεων των θεσμών, για την αντιμετώπιση των ανακυπτόντων πολλαπλών αστυνομικών προβλημάτων, όπως αυτών της Δ.Α Ροδόπης είναι στοιχειά, όχι μόνο θεμιτά αλλά αναγκαία. Στο πλαίσιο αυτό, επιδόθηκε ομόφωνο υπόμνημα της Ένωσης Αξιωματικών ΑΜΘ στον Δήμαρχο Κομοτηνής, όπου έχουν καταγραφεί σε κατηγορίες οι άξονες των κεντρικών ζητημάτων σε έλλειψη προσωπικού, υλικοτεχνικές υποδομές, οχήματα και κτίρια υπηρεσιών υπαίθρου.
 
Ο κ. Πετρίδης, με κατανόηση, άκουσε τα προβλήματα, αφού υποδέχτηκε την Αντιπροσωπεία και εξέφρασε τη σταθερή και αταλάντευτη στάση του Δήμου Κομοτηνής,  να βρίσκεται κοντά στην Αστυνομία, στηρίζοντας είτε με άμεσο τρόπο ως αυτοδιοίκηση, είτε με έμμεσο τρόπο, ασκώντας θεσμική πίεση στην κεντρική εξουσία, για την επίλυση των προβλημάτων.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.