Ενα συλλεκτικο κερμα για τη μαχη κατα του καρκινου του μαστου

Κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα

Κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα το συλλεκτικό αναμνηστικό κέρμα των 2 ευρώ, το οποίο μπαίνει στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού.  
 
Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ η υπεύθυνη του Coins Club, Ντορίτ Μεγήρ Εσδρά «φέτος το 2017 με αφορμή την 25η επέτειο της Ροζ Κορδέλας, παγκόσμιου συμβόλου της μάχης κατά του καρκίνου του μαστού, το Γαλλικό Νομισματοκοπείο αποφάσισε να στηρίξει τη μάχη κατά του καρκίνου με την κυκλοφορία ενός κέρματος των 2 ευρώ, διανέμοντάς το σε όλη την Ευρώπη.  
 
Η κίνηση αυτή μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους, όχι μόνο ως λάτρεις των νομισμάτων, αλλά γιατί μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθεί στο 'Άλμα Ζωής', τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού». Το σχέδιο τής μπροστινής όψης απεικονίζει το μπούστο μιας γυναίκας που το στήθος της προστατεύεται από το χέρι της και τη ροζ κορδέλα, συμβολίζοντας τη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού. Η επιγραφή που περιβάλλει το σχέδιο είναι «25η επέτειος της ροζ κορδέλας» ενώ αναγράφονται οι ημερομηνίες 1992-2017 και RF (Γαλλική Δημοκρατία).
 
Η πίσω όψη του κέρματος είναι η τυποποιημένη παράσταση του νομίσματος των 2€, κοινό σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης.
 
Η ονομαστική αξία «2€» απεικονίζεται μπροστά από τον χάρτη της Ευρώπης. «Απεικονίζοντας το χέρι μιας γυναίκας να κρατά τη Ροζ Κορδέλα πάνω στο στήθος της, το κέρμα αποτυπώνει με δύναμη και ευαισθησία τη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού. Το νόμισμα διατίθεται σε δύο τύπους, αναμνηστικό BU, έγχρωμο σε blister ή proof.  
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.